Dreng der gemmer øjnene

Angstgrupper for børn fra 9 - 12 år og deres forældre

Børne- og Familiecentret i Odder Kommune tilbyder gruppebehandlingsforløb for børn og deres familier i Odder.

Når man er angst kan man ofte:

  • Stille mange spørgsmål og have brug for beroligelse.
  • Være meget bekymret og tænke på, hvad der kan gå galt.
  • Foretrække at være sammen med personer, man kender godt, og er tryg ved og holde sig tæt til sine forældre, når man er uden for hjemmet.
  • Have ondt i hoved- eller mavepine. Man kan svede, ryste eller føle, at det er svært at trække vejret.
  • Undgå ting, som man er bange for, fx tale i timerne, sove hos sine kammerater og i stedet at finde undskyldninger eller blive syg.
  • Have svært ved at sove og tage lang tid om at falde i søvn.

Angstbehandlingen Cool Kids for børn foregår i grupper á ca. 6 børn og deres forældre og forløber over 10 tirsdag eftermiddage af 2 timers varighed fra kl. 15 – 17 i Børne- og Familiehuset. Vi mødes første gang tirsdag den 3. april 2018 og forløbet afsluttes inden sommerferien. Der er en opfølgningsgang tirsdag den 21. august. Behandlingen er gratis.

For at komme med i Cool Kids-gruppen og skal du/I henvende jer ved at sende en kort mail, hvor barnets symptomer beskrives samt sende kontakt- oplysninger. (ikke cpr. Nr.)
Mailen sendes til: mette.bertelsen@odder.dk, og skal være modtaget senest tirsdag den 13. marts.

I vil derefter blive kontaktet, og hvis barnet skønnes at ligge inden for målgruppen, vil I blive indkaldt til en forsamtale, hvorefter vi vil foretage den endelige visitation. Da det er usikkert, hvor mange henvendelser der kommer, kan det ikke garanteres, at alle i målgruppen vil kunne tilbydes gruppeforløb med det samme. Forsamtalerne finder sted tirsdag den 20. marts og onsdag den 21. marts. Ny gruppe begynder august 2018.

Der kræves ingen henvisning fra læge eller andre professionelle.