Nu er vi begyndt at grave

- Nu er vi begyndt at grave

Byggeriet af Skovbakkeskolen er i fuld gang. Se billeder og læs nyhedsbrevet fra MT Højgaard her.  

I første omgang blev dele af den gamle Skovbakkeskole revet ned, og nu er entreprenørvirksomheden MT Højgaard nået til næste fase, hvor det handler om at grave ud og gøre klar til, at der kan støbes fundament.

- Vi regner med, at vi omkring uge 17 har støbt fundamentet færdigt, og så kommer betonelementerne. Derefter kommer man hurtigt til at kunne se huset, siger Mads Olsson, der er projektchef hos MT Højgaard.

Læs seneste nyhedsbrev fra MT Højgaard her.

Jorden var løs
På byggepladsen er en stor gravemaskine i fuld sving. Der er jord, der skal væk, og det hele skal planes ud, så det er fladt. Jorden har vist sig at være lidt mere løs, end entreprenørerne havde håbet, så derfor graver man lidt dybere end planlagt. Ellers går alt efter planen stadig.

Meget af det, der senere bliver til skolen, er i øjeblikket ved at blive lavet på fabrikker forskellige steder i verden. Det er eksempelvis vinduer, tag og betonelementerne. Tegningerne til den nye skole er færdig, og den står færdig til at blive taget i brug af skoleleverne efter sommerferien 2017. Daginstitutionen bliver færdig et halvt år senere.

Dialog med naboer
Mads Olsson fortæller, at der lokalt er stor interesse for projektet, og der har også været naboer, der har kommenteret, hvis det har været generet af støj fra byggepladsen. 
- Det er rigtigt fint, at man lige kommer forbi, hvis man har noget at sige til os. Vi kan ofte gøre noget ved det, så vil vi gerne have dialogen, siger Mads Olsson, der fortæller, at de bl.a. har lagt noget mere jord under nogle plader for tage mere hensyn til naboerne.