Video: Børnene åbnede 2017 med sang og dans

Albertes sang
Med hjælp fra Odder Musikskole sang børnene Alberte Windings sang "Ønskelandet", der er skrevet til formålet. De begejstrede børn sang godt med på sangen og skabte en festlige åbning af 2017.

Alle 19 kommuner, der er med i Kulturhovedstad 2017, holdt fredag den 20. januar en børneåbning af kulturåret, inden den officielle åbning lørdag den 21. januar.

 

Har øvet længe
Op til åbningen har børnene i Odder Kommune øvet sangen og trænet dansen. Omkring 50 elever fra otte skoler i Odder Kommune har været på workshop i dansen for at kunne lære den videre til deres kammerater.

Børnene har også arbejdet med temaet Ønskelandet. Omkring 800 dagplejebørn, børnehavebørn og skoleelever har arbejdet med  plexiglasplader. 400 børnehavebørn har bygget deres egne ønskelande med genbrugsmaterialer. Desuden er der flere skolebørn, der har arbejdet med at udsmykke nogle særlige net af jern og andre arbejder med videoproduktioner. Det hele blev udstillet i VitaPark til åbningen.

Sidst på eftermiddagen om fredagen var VitaPark åben for alle borgere, der kunne se de mange flotte kreationer, børnene har lavet.

Anne Bonefeld (V), formanden for Børn, Unge og Kulturudvalget holdt en tale om kulturåret, og alt det man kan glæde sig til i Odder Kommune i 2017.