Europæisk Kulturhovedstad bliver åbnet med lys og magi

Rethink 2017

Det bliver en magisk aften, når Aarhus 2017 indleder året som Europæisk Kulturhovedstad 21. januar. I Odder er der åbningsfest den 20. januar, hvor alle børnene bliver involveret.  02-12-2016

Den 20. januar 2017 bliver åbningen af Aarhus 2017 fejret i Odder Kommune med en stor børnefest i Vitapark. Aarhus 2017 inkluderer nemlig ud over Aarhus hele regionen, og der vil i løbet af året ske mange kulturelle begivenheder lokalt.

I Aarhus bliver åbningen fejret den 21. januar med en spektakulær og ambitiøs begivenhed. Til tonerne af nordens ældst kendte folkemelodi ”Drømte mig en drøm i nat" bæres tusindvis af lysende lanterner, fem 10-12 meter lange oplyste vikingeskibe sammen med mere end 4000 mindre både igennem Aarhus by. Skibene og lanternerne bæres af de mange medvirkende, som går i procession gennem byen.

Processionen akkompagneres af stemmer og toner fra 1000 opera- og korsangere, lurblæsere, den færøske sanger Eivör, Aarhus Jazz Orchestra, Aarhus Symfoniorkester og andre orkestre, som nynner, synger og spiller til lyden af hav og bølger.

Samtidig lyser landskaber af ild, lys og is op på byens bygninger og skaber magiske billeder i den mørke vinternat. Processionen kulminerer i en storslået fortælling, der projiceres som tableauer på havnens store bygninger.

”Det er et år, som vi har ventet på længe. Det er en historisk begivenhed. Det bliver én af de største folkelige kulturelle events, som Danmark kommer til at se i mange år. Vi ser frem til, at så mange danskere som muligt møder op og er med til at skabe denne helt fantastiske ’once in a lifetime’ oplevelse, hvor vi omdanner Aarhus til et lysende hav af magi, musik, billeder og historier fortalt på måder, som vi aldrig før har set det. Det bliver fuldkommen magisk,” siger adm. direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Rebecca Matthews.

Åbningsceremonien er skabt af britiske Nigel Jamieson, som er en af verdens førende teater- og eventinstruktører. Nigel Jamieson er blandt andet kendt for sin instruktion af den ikoniske ”Tin Symphony” til åbningen af de Olympiske lege i Sydney i 2000, afslutningsceremonien til Manchester Commonwealth Games samt åbningsceremonien til Europæisk Kulturhovedstad Liverpool 2008.

Alle er velkomne til enten at melde sig som deltagere i processionen eller til at møde op som tilskuere.

Se mere på http://www.aarhus2017.dk/da/officiel-åbning/ og på www.officialopening.rethinkers.dk.

Åbningen i Aarhus begynder klokken 19.00 lørdag 21. januar 2017.