Kultur på hjul kommer til Torrild

Kulturformidler Pernille Stentoft er begyndt at grave historier frem til en spændende byvandring i Torrild.

Hvad er Kultur på hjul?
Det er et projekt under Kulturaftalen i Kulturring Østjylland – et tværkommunalt samarbejde mellem Samsø, Odder, Skanderborg, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommune og Kulturministeriet. Hver af de seks kommuner deltager med to forsamlingshuse. I Odder deltager først Torrild og derefter Gylling forsamlingshus.

Hvornår?
Lørdag den 27. februar får Torrild besøg af Kultur på hjul. Her kan lokale og andre interesserede melde sig til en særlig byvandring, hvor sanserne bliver bragt i spil med overraskelser, sjove historier, billeder, og hvor der også er plads til en personlig anekdote, hvis man har sådan en.

Pernille Stentoft er den ’nysgerrige’ dame, der står for at indsamle og fortælle alle de gode historier om Torrild, og Anders Graae er sangskriveren, der på samme dag holder en koncert med ur-opførsel af en helt ny-skrevet sang om og til Torrild.

Denne dag er forsamlingshuset desuden omdrejningspunktet, for en hyggelig dag for både børn og voksne med en hyggelig frokost efterfulgt af kreativ workshop med kunstner Joaquin Zaragosa. Workshoppen kræver ikke andre forudsætninger end blot lysten til at være med.

Dagen slutter af med en koncert i forsamlingshuset, hvor Anders Graae optræder med en sang han har skrevet specielt til Torrild. Sangen afsløres ved koncerten, hvor Anders også vil spille nogle af hans andre numre.

I forbindelse med koncerten, som er åben for alle, kan man også komme og se, hvad deltagerne har lavet på workshoppen.

Koncerten er åben for alle men vandring og workshop skal man melde sig til og helst hurtigst muligt, da der er et begrænset antal pladser. Man melder sig til ved at skrive en mail til tib@torrild.dk eller på telefon 40195730.

’Kultur på hjul’ har været på besøg i 6 byer før Torrild, hvor rigtig mange har haft en dejlig dag sammen med Pernille Stentoft. Det kan man se meget mere om inde på www.kulturpaahjul.dk. Her ligger billeder, film, og sange fra de andre byer. Efter arrangementet den 27.2 vil der blive lagt materiale på fra Torrild.

Projektet er støttet af Kulturhovedstad 2017.