Unge: Flygtninge skal integreres bedre

Byrådssalen blev overtaget af en gruppe unge torsdag formiddag.

Som en del af Demokratistafetten, der er et arrangement om unge og demokrati, var der torsdag formiddag byrådsmøde for ungdommen i Odder Kommune.

De unge mennesker havde indtaget pladserne, hvor byrådet normalt holder møde i byrådssalen. Også på tilskuerpladserne var der godt fyldt op.

Demokrati

Borgmester Uffe Jensen (V) var ordstyrer på mødet, hvor der bl.a. var Campus Odder og flygtningen på dagordenen.

- Det er vigtigt, at vi slår dørene op for flygtningene, så vi ikke skaber en barriere mellem dem og os, sagde Sophie Rabek.

- Vi har et godt foreningsliv i Odder Kommune. Det er essentielt, at flygtningene tager del i det, så de får relationer til andre mennesker og bliver en del af hele Odder Kommune, sagde en anden.

Andreas Mynster sagde, at vi skal huske at se på flygtningene som et potentiale for kommunen og ikke som en byrde.

- Det er vigtigt, at de voksne kommer ind på arbejdsmarkedet, og at børnene og de unge kommer i skole, lød budskabet.

Opbakning til Campus
Eleverne, der kom fra Odder Gymnasium, Produktionsskolen, Parkvejens Skole og Skovbakkeskolen, diskuterede også planerne om et etablere et stor uddannelsescenter ved Odder Gymnasium - Campus Odder. Den ide var der stor opbakning til.

Ligesom til de almindelige byrådsmøder blev byrådsmødet transmitteret live på Oddernettet. Det er også muligt at se den arkiverede her:

Find Odder NetTV her. (åbner i nyt vindue)

Til mødet var også journalister fra de lokale aviser - Horsens Folkeblad, Odder Avis og Aarhus Stiftstidende, så man kan formentligt også læse om mødet i lokalaviserne de kommende dage.

Om demokratistafetten
Formålet med Demokratistafetten er at bevidstgøre unge og give dem mod på og lyst til at deltage i samfundet og demokratiet. I løbet af ugen er der en samtale-cykel, hvor de unge diskutere demokrati med borgerne. Der er desuden workshops på gymnasiet og Eriksminde Efterskole.

Se hele programmet for ugen her

Der er også en konkurrence for alle mellem 14 og 25 år, hvor man kan vinde en tur i Biffen med hele sin klasse. Læs her mere om, hvordan du deltager.

En del af Kulturhovedstad 2017
Demokratistafetten er et regionalt projekt i Region Midtjylland, hvor 18 biblioteker og kommuner deltager. Projektet hører under Kulturhovedstad 2017 og har fået økonomisk støtte fra 2017-fonden, Kulturstyrelsen m.fl.

I Odder Kommune har BUK-udvalget besluttet at støtte Demokratistafetten i Odder med op 25.000 kroner.