Film i Biffen Odder

"Jeg taler til jer".
Over fem år har Jørgen Leth fulgt den karismatiske billedkunstner John Kørner og fører os ind i Kørners verden. Her indvies vi i malerens poetiske skildring af det danske samfund, hans særlige arbejdsmetoder og hans særlige drivkraft.

Vi er med, når Kørner skaber billedserien om de danske soldater i Afghanistan. Vi følger tilblivelsen af hans første værk til Kronprinsparrets Palæ på Amalienborg, som ikke godkendes - og sidenhen arbejdet med det nye maleri. Vi oplever Kørners tanker omkring billedserien "Kvinder til Salg", som er inspireret af de prostituerede i Skelbækgade. Og vi ser starten på Kørners møde med sit ophavs Friserland. Når to af Danmarks giganter med hver deres baggrund, fra hver deres generation og med hver deres indstilling til livet mødes, opstår der samtaler om livet, kunsten og kvinderne. Samtalerne er en vigtig del af filmen. 57 minutter.

"Jane Muus og billedet"
Dokumentarfilm af Erik Skibsted om grafikeren Jane Muus, apotekerdatteren fra Odder. Filmen beskriver, hvordan hun ser på sine medmennesker og opsøger sine motiver. Arbejdet med et portræt følges fra de første streger på træstokken til det færdige tryk. Muus kommenterer sit eget arbejde i filmen, der inspirerer til videre billedanalytisk arbejde. 28 minutter. Filmene introduceres af Jon Bahl.