Hou Havnefest

Masser af live musik i teltene lige fra irsk folkemusik til Lystige Sømænd, Gasolin-Kopier, Fede 80ere og meget, meget mere. Der er musik for enhver smag og aldersgruppe.

Fredag kl. 18:15 indleder Baduljen weekendens musikalske program ved at invitere alle interesserede amatørmusikanter til at komme og spille med på kajen. Der skal blot medbringes instrument og godt humør.

Lørdag er der ingen grund til at lave mad derhjemme. Mellem kl. 17.00 og kl. 20:00 serveres 3 stk. tarteletter med høns i asparges til 65 kr. og en stor havnesteak med bagt kartoffel og/eller flødekartofler, plus salat til kun 100 kr. pr. portion. Det lille telt serverer håndmadder lørdag middag akkompagneret af dejlig irsk musik.

Hou havnefest er dog stadig meget andet end musik og mad. Den store fordel ved at have vandet så tæt på, bliver udnyttet til sidste dråbe. Igen i år er der fuldt booket på tilmeldinger til Mini Triathlon lørdag formiddag. Det er et festligt syn når op mod 130 triathleter lægger ud med 380 m svømning i det åbne havnebassin.

Lørdag eftermiddag kaster de frygtløse drop-piloter sig ud i det legendariske HOU DROP. Når fartøjerne glider i vandet er havnen traditionelt omkranset af flere tusinde tilskuere. Stem på vinderen af det flotteste fartøj, eller byg selv en flyder og deltag i løjerne. Der er ingen vej tilbage for Drop-piloterne. Mange forliser, nogle når målet, mens enkelte opnår berømmelse.

Lørdag morgen er der gratis morgenkaffe i Søndergade kl. 09.30. Når morgenkaffen og rundstykerne er indtaget er der mulighed for at se nærmere på veteranbiler, eller gøre en god handel på børneloppe-markedet. Spadser fra Søndergade og ned på havnen, hvor det populære bagagerumsmarked findes hele lørdagen.

Specielt til glæde for børn og barnlige sjæle vil Frederiksens Tivoli være tilstede under hele havnefesten.

Andre løjer, både nye og tidligere prøvede, på land som til vands, vil uden tvivl også få både smilene og klapsalverne frem. Se Havnefestens programfoldere eller klik ind på Facebook side for at se det fulde program.

Søndag kl. 11:00 indleder sognepræst Hanna Nissen den traditionsrige Havnegudstjeneste, som de seneste mange år har trukket fulde huse i det store telt. Annette Folsach har igen sammensat et gospelkor specielt til lejligheden. Det er 15. og sidste gang Hanna forestår gudtjenesten idet hun går på pension i foråret 2019. Havnefesten håber at rigtig mange vil være med til at tage afsked med Hanna.

Som sædvanligt er det Hou Hallens Venner, der arrangerer havnefesten, og overskuddet går ubeskåret til støtte for Hou Hallen og ungdomsarbejdet i Hou. Hou er kendt for borgernes store engagement i foreningslivet og ud over at give byen en dejlig fest, støtter Hou Hallens Venners hvert år Hou Hallen og ungdomsarbejdet i Hou med ca. 150.000 kr. Støttekronerne kommer fra overskud fra havnefesten, loppemarked og Tunø-parkering