Hou Havnefest

Som sædvanlig bydes der på en skønsom blanding af havneløjer, sport, musik, fest og underholdning
Masser af live musik lige fra irsk folkemusik til Lystige Sømænd, Gasolin-Kopier, 60er og 90er musik for bare at nævne lidt fra weekendens store program.

Den populære Pop-up restaurant ved Fru Møller serverer lørdag aften en lækker gourmetmiddag, og på kajen serveres dansk bøf med diverse tilbehør fra Hou Mesterslagter. Det lille telt serverer håndmadder lørdag middag akkompagneret af dejlig irsk musik.

Hou havnefest er dog stadig meget andet end musik og mad. Den store fordel ved at have vandet så tæt på, bliver udnyttet til sidste dråbe. Igen i år er der fuldt booket på tilmeldinger til Mini Triathlon lørdag formiddag. Det er et festligt syn når over 100 triathleter lægger ud med 380 m svømning i det åbne havnebassin.

Lørdag eftermiddag kaster de frygtløse drop-piloter sig ud i det legendariske HOU DROP. Når fartøjerne glider i vandet er havnen traditionelt omkranset af flere tusinde tilskuere. Stem på vinderen af det flotteste fartøj, eller byg selv en flyder og deltag i løjerne. Der er ingen vej tilbage for Drop-piloterne. Mange forliser, få når målet, mens enkelte opnår berømmelse.

Sidste års succes med bagagerumsmarked på havnen gentages. Her kan gøres mangen en god handel.

Specielt til glæde for børn og barnlige sjæle vil Frederiksens Tivoli være tilstede under hele havnefesten.

Andre løjer, både nye og tidligere prøvede, på land som til vands, vil uden tvivl også få både smilene og klapsalverne frem. Se Havnefestens programfoldere eller klik ind på hjemmesiden www.houhavnefest.dk , og på havnefestens Facebook side for at se det fulde program.

Søndagen kl. 11:00 indleder sognepræst Hanna Nissen den traditionsrige Havnegudstjeneste, som de seneste år har trukket fulde huse i det store telt. Annette Folsach har igen sammensat et gospelkor specielt til lejligheden.

Som sædvanligt er det Hou Hallens Venner, der arrangerer havnefesten, og overskuddet går ubeskåret til støtte for Hou Hallen og ungdomsarbejdet i Hou. Hou er kendt for borgernes store engagement i foreningslivet og ud over at give byen en dejlig fest, støtter Hou Hallens Venners hvert år Hou Hallen og ungdomsarbejdet i Hou med ca. 150.000 kr. Støttekronerne kommer fra overskud fra havnefesten, loppemarked og Tunø-parkering