Billedskulpturen To på Tur

To på tur" er en skulptur, hvor fortælling, naturoplevelser og bevægelse har været i fokus.

Projektet handler om at formidle Odder Kommunes kulturarv via lokale historiefortællinger og folkeminder, og derigennem styrke den lokale identitet. Den kendte naivistiske Odder-kunstner Ole Grøn har i samarbejde med museet, det lokalhistoriske arkiv og lokale borgere indsamlet historier og minder om Odder og omegn. Dette har han gjort både ved at dykke ned i bøgerne, men også ved at cykle ud til de lokale landsbysamfund og lytte til deres fortællinger. Der af navnet ”To på Tur”. De mange fortællinger er derefter indfanget i Ole Grøns tegninger til én sammenhængende billedskulptur. 

Klik på nedenstående billede for at læse historierne bag billederne:

To på tur

Hovedværket er billedskulpturen i VitaPark, mens udsnit af værket er placeret ude i de små landsbyer og skaber en naturlig rute i det smukke landskab, som man kan cykle eller køre. Projektet skildrer samhørigheden mellem Odder og dens omegn og skal inspirere lokale og turister til at gå på opdagelse og tage cyklen frem.

Her kan du opleve To på tur:

 1. Odder i VitaPark
 2. Norsminde
 3. Saksild Strand
 4. Hou Havn
 5. Ørting over for kirken
 6. Gylling ved møllen
 7. Alrø ved traktørstedet
 8. Sondrup by
 9. Hundslund ved kirken
 10. Torrild ved Kirken
 11. Tunø ved gadekæret

To på tur

Kort placering af "To på tur". Klik på kortet for stor udgave

I kunstprojektet har det ældste håndværk, tegningen mødt den nyeste laserteknologi, i et godt samarbejde mellem kunsten og industrien. Den lokale virksomhed Staermose Industry A/S har udført pladebearbejdningen og laserskæringen.

Projektet er realiseret med støtte fra Nordea fonden, Odder kommune og LAG Odder.