børn og ung mand i musikrum

Vil du være frivillig til musikfestival?

Verdens største musikfestival for børn og unge i skolen afholdes den 1.-3. oktober Odder og Horsens. Vær med til at gøre det til en festlig oplevelse.

På scenerne i byrummet i de to kommuner vil der være mere end 32 professionelle musikgrupper, 14.000 skolebørn på tilhørerrækkerne og festivalgæster fra ind- og udland.

Bag festivalen står det nationale kompetencecenter Levende Musik i Skolen i samarbejde med Odder og Horsens Kommune.

Hvad kan man som frivillig i Odder til festivalen?

Vi har brug for hjælp til fire forskellige opgaver:

1. Klargøring af koncertlokaler den 2. oktober kl. 11-17
Alle skolebørn i Odder Kommune skal opleve to koncerter og en sideaktivitet den 3. oktober. Det betyder, at vi skal have mere end 20 lokaler i gang på samme tid. Den 2. oktober kl. 11-17 skal alle lokaler tjekkes for at sikre, at de er klar til koncerterne dagen efter med fx plakater, stole, borde mv.
Der er brug for 2-3 frivillige.

2. Cafehjælp til morgenmad og frokost den 3. oktober kl. 7.30-14
Den 3. oktober skal alle musikgrupper, frivillige og KulturCrew have morgenmad, der kan afhentes centrale steder i Odder. Morgenmaden skal pakkes, så den kan tages med ud på spillestederne, og den skal være tilgængelig på selve afhentningsstederne for de musikgrupper mv. der er der.
Der er brug for 3-4 frivillige
Her er der allerede nok frivillige, der har meldt sig.

3. Koncertansvarlig sammen med KulturCrew den 3. oktober kl. 7.30-14

Til hvert af de 15 spillesteder knyttes en frivillig voksen samt et KulturCrewteam på 3-4 elever.
KulturCrew er er gruppe elever fra 4.-9. klasse, der er blevet klædt på til at varetage de opgaver, der følger med, når der er kulturarrangementer på skolen. Det vil være KulturCrew, der i praksis, skal løse opgaverne med støtte fra den frivillige voksne.
Opgaverne er blandt andet:
- At være i kontakt med musikgrupper før festivalen
- Eventuelt hente KulturCrew på festivaldagene
- Sikre koncertlokalet er klar til koncert og opryddet efter sidste koncert
- Tage imod musikgruppen på festivaldagen
- Sikre der er kaffe/te mv
- Tage imod publikum
- Præsentere musikgruppen på scenen
- Hjælpe med at vise vej til næste koncertsted

Foruden den 3. oktober skal de frivillige koncertansvarlige også mødes med deres KulturCrew og sammen se det spillested, der er ansvarlige for den 24. september kl. 10-14.
Der er brug for mindst 15 frivillige og gerne flere.

4. Runner og praktisk hjælp den 3. oktober kl. 7.30-14
Her har vi brug for en person med kørekort og bil, der står til rådighed, hvis der opstår akutte situationer.
Der er brug for én frivillig.

Hvad siger man ja til som frivillig

Levende Musik i Skolen indhenter børneattester, da det er et lovkrav.
Levende Musik i Skolen opbevarer personoplysninger (mail og tlf.nr. frem til den 4. oktober 2019)

Hvad får du ud af at være frivillig?

Alle frivillige vil modtage keyhanger og sweatshirt, for at være genkendelige for festivalgæster, musikere og publikum. Alle frivillige modtager selvfølgelig invitation til den officielle åbning den 1. oktober med reception. Derudover er der gratis frokost de dage man er frivillig og så får man en enestående mulighed for at være en del af festivalen og et unikt samarbejde med de dygtige Kulturcrew.

Vil du være med?

Send en mail med dit navn, mail og telefonnummer og hvilken opgave du gerne vil være en del af til Malene Lykke Scharling på malene.lykke@odder.dk:
1. Klargøring af koncertlokaler den 2. oktober kl. 11-17
2. Cafehjælp til morgenmad og frokost den 3. oktober kl. 7.30-14
3. Koncertansvarlig sammen med KulturCrew den 3. oktober kl. 7.30-14 og den 24. september kl. 10-14.45
4. Runner og praktisk hjælp den 3. oktober kl. 7.30-14

Tidsplan
1.juli-1.september: Tilmelding som frivillig med ønsker til opgaver til malene.lykke@odder.dk
3. september: Alle der har meldt sig som frivillige modtager en mail med opgavefordeling
24. september: Alle frivillige, der skal være koncertansvarlig, skal mødes med deres Kulturcrew og se deres spillested.

Vi glæder os til samarbejdet og en rigtig god festival. Er der spørgsmål, eller noget I er usikre på, så ring eller mail endelig til os.

Mange hilsner

Steen Hattesen, Odder Kommune – tlf. 51 38 61 80, steen.hattesen@odder.dk