Sommerrestaurant på Brandbygegaard

Den kortvarige restaurantoplevelse finder sted i ugerne 27, 28 og 29. Det bliver - som de foregående år - med Søren Sørøver i køkkenet og Lone Landmand til at servere.

At det igen bliver ganske særligt, siger nærmest sig selv - hvilket andet sted i verden har du mulighed for at komme på restaurant, hvor værtsparret selv har lavet 95 af råvarerne, der indgår i menuen, og hvor de selv har dyrket, fermenteret, vinificeret, kogt og karboneret alle drikkevarerne? Det hele økologisk selvfølgelig. Hvor i verden vil de samme to mennesker så tilberede og servere alt dette stedfaste lige netop for dig?

Det bliver en middag, hvor dine smagsløg finder rundt på hele gården. Fra køkkenhaven, igennem bærstykket, ind i det store drivhus og op i plantekasserne med krydderurter. Hov, er der intet kød? Nej, der er intet kød, ikke i denne sommerrestaurant, til gengæld vil der være de skønneste æg fra vores høns, og Lone vil lave de dejligste mejeriprodukter ud af den bedste mælk, vi kan opdrive. Det er vores mål, at du slet ikke kommer til at savne kødet; nærmest ikke opdager, at der ikke er noget. Det bliver en vegetarisk spiseoplevelse - ligesom tidligere år i øvrigt.

Måltidet udgøres af 6 mindre og større retter, som serveres på fade samt tallerkenanrettede. Menuen bliver helt og holdent fastlagt af Sørøveren, alt efter hvad der er allerbedst i haven på dagen. Frygt ikke noget i ny nordisk stil med små ferske serveringer - det er snarere lidt brasserie-agtigt med en snert af gourmet, men i et omfang du bliver mæt af. Hvis du meget gerne vil have et godt stykke kød eller er helt ovre i den anden boldgade, hvor du vil undgå at spise noget som helst fra dyr, så er det nok ikke vores sommerrestaurant, du skal besøge. I denne form er der desværre ikke mulighed for at lave individuelle serveringer tilpasset allergier, og vi henviser derfor til andre restauranter, som har større personalekapacitet.

Drikkevarerne kommer fra vores vinmark, fra æbleplantagen, bærstykket, vineriet, bryggeriet og der er også en lille skarp fra brænderiet til kaffen, hvis du ønsker det. For kaffe kan man naturligvis også få, og her kan vi ikke prale af andet, end at bønnerne er velvalgte, men indkøbte det er de altså.

Konceptet er det stedbundne, også i nærværet - Lone Landmand blandt gæsterne og Søren Sørøver blandt gryderne, ikke et hold af tjenere, afryddere og medhjælpere, kun værtsparret selv. Vi, der har dyrket og skabt maden og drikkevarerne, udgør helheden. Det gik overmåde fint sidste år og forrige år, og vi gør det igen Hermed er du som gæst forventningsafstemt til serveringstempoet.

For at sikre en god spiseoplevelse må alle aftenens gæster komme på samme tidspunkt ca. kl. 18:30. Det kan betyde, at der kommer til at gå lidt tid med at få jer bænket på den gamle pigstensgårdsplads ved de små og store borde, der står klar med jeres navn og lidt nybagt brød at spise. Så snart alle er ankommet og har fået serveret drikkevarer, er vi klar til at anrette første ret. Vi holder undervejs kunstpauser mellem retterne, så vi er sikre på, at I har det godt, og at alle glas er fyldte. Vi satser på de dejligste sommeraftener og ingen stress eller jag - det er en spiseoplevelse, du kan hvile i. Regner det skomagerdrenge, rykker vi ind i læ og ly. Tag tøj på efter vejret

Billetprisen dækker en spiseplads med tilhørende servering af 6 retter (prisen er inkl. moms). Drikkevarer afregnes separat ved aftenens afslutning