Computer hvor der er en virtuel rejse på skærmen

Rejs med fra din stue – sammen med andre

På online-rejserne møder vi eksperter, græsrødder og lokale ildsjæle fra de lande, vi besøger – live. Rejselederne fortæller om landenes historie og samfund. Vi ser seværdigheder, hører om lokal kultur og madretter.

Seniorrådet vil bekæmpe ensomhed blandt ældre

Initiativet til de virtuelle rejser er blevet taget af Seniorrådet i Odder. Formand for Seniorrådet, Annette Svenstrup fortæller:

- Vi har i Seniorrådet en pulje til bekæmpelse af ensomhed blandt ældre, men coronasituationen har desværre gjort, at vi ikke kan mødes fysisk.

Derfor har vi grebet ideen om at lave online rejser. Det er selvfølgelig ikke er det samme som at mødes fysisk - men jeg tror alligevel, at det kan blive en god oplevelse at både lære om andre lande, og samtidig møder andre mennesker på skærmen, slutter Annette Svenstrup.

Tilbuddet gælder alle kommunens borgere

Tilbuddet er som sagt igangsat af Seniorrådet og rettet mod ældre - men alle interesserede borgere kan gratis deltage på online-rejserne.

Vil du med?

Så tilmeld dig på www.deo.dk eller ring til Oplysningsforbundet DEO  tlf. 70 26 36 66. Du får så en mail med rejsens program og oplysninger om landet. Desuden bliver du taget i hånden med grundig instruktion i at komme online, og DEO er parat til at hjælpe over telefonen.

Program for foråret

  • Onsdag den 28. april: Polen
  • Onsdag den 5. maj: Grækenland
  • Onsdag den 12. maj: Nordirland
  • Onsdag den 19. maj: Belgien

Der kommer flere rejser i efteråret.

Fakta

Det er DEO, Demokrati i Europa Oplysningsforbundet der gennemfører rejserne. De udbredes i samarbejde med Seniorrådet og Odder Kommune har gjort det gratis at deltage for sine borgere.