fabos Cup

Vi bestiller lækkert mad udefra, og når maverne er fyldte, byder Allans Venner op til dans. Trods en dag med mange strabadser, er dansegulvet fyldt fra første anslag på guitaren, og deltagerne forlader ikke gulvet igen, før bussen holder på parkeringspladsen og venter.

Torsdag klokken 9:30 myldrer folk ind i Gymnastiksalen på Odder Højskole, hvor de om 30 minutter skal dyste mod de andre idrætsudøvere. 

Alle hilser på sine venner, og snakken fylder den store hal. Langsomt finder de seks institutioner deres pladser langs de opstillede måtter, der adskiller hockeybanen og bocciabanen.

Efter en kort kamp med teknikken byder Birgit velkommen til alle deltagerne, og opfordrer de andre til at slappe lidt af i år, så fabos kan vinde en af de eftertragtede pokaler. Opfordringen bliver fuldt af latter og buh-råb, og senere på dagen også af bøllebank i alle disciplinerne.
 

Præcis klokken 10 kæmper Frederiksbjerg B og Havkær B om dagens første orange puck, mens de hvide, røde og blå bocciabolde rammer gulvet på både bane A, B og C.

fabos Cup
A-finalen blev vundet af de suveræne Idræt og Friluft.


Boccia har traditionen tro uddannede boccia-bedømmere på, og kendelserne bliver respekteret – uanset, hvor tætte de end måtte være.

Både Boccia og Hockey er inddelt efter tre niveauer, så alle kan være med, og kæmper på lige vilkår. Men uanset niveau bliver der kæmpet, og følelserne sidder uden på tøjet.

fabos Cup
Skuffelsen over nederlaget er udpræget.

På sidelinjerne bliver der heppet, og Idræt og Friluft har endda medbragt deres eget cheerleader-arrangement, ligesom de højlydt hepper på deres spillere.

Men sidelinjen bliver ikke kun brugt til at heppe. Der bliver også grint, pjattet, slappet af og uddelt masser af kærlighed i form af klap i numsen og nusseri mellem kærester.

Det var dog så som så med kærligheden på hockeybanen. Der blev kæmpet, så sveden sprøjtede, og næverne blev knyttet, når pucken susede i rusen. Til tider gik diskussionerne højt, og selv om stævnet indbyder til respekt og venskab, blev der gået til den. Ved middagsbordet var stridighederne lagt på hylden, og alle havde en god aften.

Der var dog ikke mere gang i den, end dommerbordet kunne tage en slapper. Og de fightende hockey- og bocciaspillere kunne heller ikke tørre smilet væk hos de andre deltagere.

Et af stævnets højdepunkter var helt sikkert finalen i hockey C, hvor Idræt & Friluft 1 og 2 mødte hinanden. Efter den indledende kamp, stod der 2-2, mens den forlængede spilletid sluttede 1-1. Finalen skulle dermed afgøres på straffeslag, hvilket ingen af holdene havde øvet. Fem spillere fra hvert hold stillede sig op på række, og så var det kampen mellem keeper og markspiller, der afgjorde sagerne.

De første fem forsøg blev alle sat ind bag målmanden, men herefter gik der for alvor gummiben i den. Det ene efter det andet straffe blev brændt, og fem afbrændere senere kunne jublen bryde ud.

Jublen var ikke mindre på boccia-banen, hvor Frederiksbjerg satte sig på pokalen i B-rækken. Det var den eneste pokal, de fik med hjem, og jublen endte da også med, at flere endte i jubelrus på gulvet.

På banen ved siden af var sejrsrusen noget mere afdæmpet. Idræt & Friluft stillede med flere landsholdsspillere, og de var klasser bedre end resten. Med deres eminente spil satte de alle godt og grundigt på plads, og vandet finalen sikkert med 19-1.

Stævnet sluttede med to allstars-kampe, hvor hockey B spillerne kunne prøve kræfterne mos A-holdene. Herefter gik alle til omklædning og efterfølgende kaffe, mens de ventede på pokaloverrækkelsen.

Præmieoverraskelsen var præget af Idræt & Friluft, der rendte med fire ud af seks pokalen, mens Havkær og Frederiksbjerg løb med de sidste. Alle modtag pokalerne til klapsalver og tilråb, ligesom der blev hujet af 2. pladserne. De vindende hold kom frem til Tommy, der overrakte pokalen mens de modtog folkets hyldest. Mens de fleste var rolige, var der enkelte, der ikke kunne styre deres begejstring. De hoppede og smilede meget bredt – både da de modtog pokalen og hele vejen tilbage til deres plads.

Efter pokaloverækkelsen blev buffeten stillet frem, og køen foran anretterbordene blev hurtig lang. Alle fik dog hvad de kunne spise. Alligevel var der plads til et stykke islagkage inden Allans Venner spillede op til dans.

Trommen var knap slået an, før dansegulvet var fyldt til bristepunktet, og sådan forblev det resten af aftenen, hvor bandet spillede både dansk, engelsk, rock, pop og klassikere for at slutte med den traditionelle fabos-boogie-woogie.

Trods den fremskredne tid, gav bandet et ekstranummer, mens de første stille og roligt sivede ud til de ventende busser.

En lang, hård, sjov og begivenheds dag var slut, om end ikke alle kunne vente med at sove, til de kom hjem.