Sølund Festival

Vejrudsigten var ikke lovende, men humøret var stadig højt, da Ulla Krogh onsdag morgen delte armbånd ud. Det skal åbenbart mere end at en regnbyge til at slå fabos’ brugere ud.

Første bus kørte allerede klokken 9:00, og den fragtede de brugere, der skulle i koloni til Sølund Camping, hvor deres telt allerede var slået op. Desværre var der både kaos, fejlinformationer og mudder i vejen, så den hvide bus kom forsinket hjem for at hente næste hold festivalglade mennesker.

Heller ikke dette slog dem ud, for udsigten til Birthe Kjær, Kandis, øl og hygge overskyggede både regnen og forsinkelserne.

Klokken 10:30 kørte den røde bus af sted, og straks efter ankomst gik fabos’ skare hen over den mudrede plæne og ind i Nilles Telt. Her var – bortset fra vandfaldet fra teltdugen – tørvejr, og mens brugerbands bragede igennem på scenen, nød vi en sodavand, en kop kaffe og et stykke kage.

Omkring frokost kom opklaringen. Regnen stilnede af, og nu var der kun mudderet tilbage. Det skabte især problemer for kørestolsbrugerne, men både Jette, Benny og Annette sad midt på plænen, da Birthe Kjær åbnede den store scene klokken 13:15.

Sølund Festival
Pladsen rocker og humøret er højt.

Men inden Birthe gik på, skulle vi have frokost. Og der var masser af muligheder. Burgere, pølser og pomfritter, lasagne eller mexicanske pandekager, der gerne blev skyllet ned med en fadøl eller en cola. Lidt noget andet end den sunde og omhyggelige madlavning hjemme på Aktivitetscentret, men det hører jo festivalen til at leve lidt usundt.

Efter frokosten gik Birthe Kjær på scenen, og den 62-årige sangerinde trykkede den af. Hele pladsen sang med på ”Vi maler byen rød”, ”Sommer og sol” og alle hendes andre syng-med hits. Det blev danset, hoppet og grinet så nogle blev helt røde i hovedet.

Birthe Kjær
Birthe Kjær havde pladsen i sin hule hånd.

Mellem koncerterne gik vi rundt to og to, bruger og pædagog, og så på pladsen og de boder, der var stillet op. Der blev købt både hatte, t-shirts og blinkende briller, ligesom pølser og pomfritter var foretrukket hos langt de fleste.

Vi fik også snakket en hel masse, ligesom der blev grinet, sovet og drukket. Men det var ikke kun mellem koncerterne. Iver fik sig en velfortjent lur under Michael Falch, men hans musik trak heller ikke så store smil som Birthe Kjær. Undtagen hos Anders, der sammen med Allan Bruun havde sneget sig helt op til scenekanten. Udsynet var fremragende herfra, men lyden var også utrolig høj.

Dagens største oplevelse fik Flemming dog, da han blev interviewet direkte på TV2 Østjylland, men også Maria fik sine få sekunders berømmelse.

Efterhånden som dagen gik, kunne vi blive fragtet hjem af chaufførerne, der kørte i pendulfart mellem Sølund og fabos. Det benyttede flere sig af, mens enkelte blev til pladsen lukkede omkring klokken 1:00.