Krea-gruppen

Perler, strikketøj, søm og skruer fylder godt op på bordene. Langs væggene er der hylder og borde med puslespil, glaskunst, malergrej og syltetøjsglas, der bare venter på, at blive fundet frem.

I virvaret af udfoldelser sidder Marianne Iversen. Hun har siden 2002 haft ansvaret for, at brugerne hver dag får styret deres kreative trang.
- Jeg sætter selvfølgelig nogle ting i gang, og så kan brugerne sige ja eller nej. Andre gange kommer de selv og spørger, om de må gå i gang med en eller anden ting. Og selvfølgelig må de det, siger hun.

Denne torsdag er der gang i mange ting. Søren, Anders og Nette laver montagearbejde, Ingrid strikker lapper til et kludetæppe til Odderværkstedets nye sofa, Mie og Ingerlise broderer mens Eigil læser om flyvemaskiner og drømmer om Rhodos. Der er noget til alle, uanset hvilket ambitionsniveau de har.

Der er også brugere, der får tilbudt individuel sansestimulering gennem mad, pædagogisk massage, fysioterapi, musik og lys. De har både daglige faste rutiner, men også et ugentligt program, hvor de blandt andet synger, har sanglege, får pædagogisk massage og går til vokalapyk.

Ud over ugens faste holdepunkter har brugerne af daghjemmet mulighed for at benytte et væld af daglige tilbud. De har for eksempel mulighed for at benytte "snoezelrummet", larmerummet eller lytte til musik.

I "snoezelrummet" står en opvarmet vandseng, der ud over varme også giver mulighed for stimulering via lydbølger. Pædagogerne kan også mørklægge rummet og stimulere via lyssøjler med bobler.


Ingerlise broderer
Motorikken bliver udfordret, når Ingerlise broderer.