Nøgleord

Nøgleord for Aktivitetscentret:

  • Idræt og andre fysiske aktiviteter
  • Integrerede grupper
  • Tegnsprogsmiljø

Arbejdsomgivelserne, både de fysiske og de psykiske, tilpasser vi brugererne. For eksempel tilrettelægger vi arbejde i skærmet areal, eller det kan være i en større eller mindre gruppe. Vi har en lang række forskellige arbejdsområder, for eksempel skovarbejde, kantine arbejde, montagearbejde, kunstnerisk arbejde, og vi kan eventuelt lave nye arbejdsområder

Dagligdagen bliver for brugeren gjort overskuelig med piktogrammer og fotos på tavler af både pædagoger og brugere, der viser hvor og hvad den enkelte skal den dag.

Lis spiller Boccia
Det kræver koncentration og præcision, hvis man vil vinde i boccia.

Hver eftermiddag er der en lang række aktiviteter, som brugeren kan vælge at deltage i. Aktiviteterne spænder vidt, men de fleste, er fysiske aktiviteter, som gymnastik, hockey og sanglege. Vi har derfor også specielt uddannet personale til denne del.

Vi vægter hele arbejdsprocesser - gerne med kontakt til lokalområdet. Vi udnytter mulighederne for at lave aktiviteter uden for - året rundt. Vores mål vedrørende brugerne er, at de trives og udvikles gennem arbejde og/eller aktiviteter. Målet er, at brugerne føler de gør en forskel. Vi respekterer brugernes ønsker, evner, tempo og sociale adfærd og tilpasser arbejdsopgaven derefter.