Velkommen til Krogen

Krogen betragter relationen til den enkelte beboer som værende det centrale i vores arbejde. Vi satser stort på nærhed, støtte og udviklingsmuligheder i den enkeltes beboers liv.  Vi tilstræber et åbent og positivt samarbejde med forældre, pårørende og eksterne samarbejdspartnere, ligesom det er utrolig vigtigt, at beboerne deltager i og styrker deres personlige relationer og sociale netværk.

Krogen er et bofællesskab for 10 voksne udviklingshæmmede, der alle har mere eller mindre brug for hjælp i hverdagen. Flere af beboerne har psykiske problemer, men det er personalet naturligvis uddannet til at håndtere.

Krogen giver beboerne en stor grad af medbestemmelse og frihed. Hvem køber ind hvornår, og hvad skal vi lave i weekenden er to af de faste punkter på mødet, men beboerne kan også komme med forslag til aktiviteter i dagligdagen.

Beboerne bestemmer selv, hvad de vil bruge deres penge til, men de får hjælp til at administrer dem, så de kan få råd til de ting, som de ønsker.

Der bliver selvfølgelig taget mest mulig hensyn til den enkelte, og derfor kan beboerne for eksempel selv vælge, om de vil spise morgenmad, aftensmad eller andet i fællesrummet eller på værelset. De fleste vælger dog fællesrummet, men enkelte har brug for den ro og tryghed, som værelset giver.

Sammenlagt søger Krogen at skabe det, som beboerne har allermest brug for. Tryghed!