Plejehjem åbner for udebesøg

18. marts blev det meldt ud at landets plejehjem ikke længere måtte modtage besøgende på grund af smittefare i forbindelse med udbruddet af corona-virussen, og siden da har kommunens plejehjem været lukket land for pårørende. Den lukning bliver der dog lempet lidt på nu, hvor det bliver muligt at komme på besøg, hvis bare besøget foregår udenfor.

”Odder Kommune giver nu muligheden for, at nære pårørende kan komme på besøg. Besøget skal gennemføres sundhedsmæssigt forsvarligt og i forhold til hvad beboeren kan være med til,” siger sundheds- og omsorgschef Anne Stenbæk.

For at et besøg kan gennemføres forsvarligt, er der nogle forskellige krav, som skal overholdes. Retningslinjerne gælder for udendørs besøg, men afhængig af de nye retningslinjers præcise udformning, kan de blive justeret senere. Kravene til besøget er lige nu:

  • Det skal foregå udendørs med to meters afstand
  • Beboeren sidder i terrassedøren
  • En – to pårørende (helst de samme hver gang) sidder på terrassen
  • Man skal vaske eller spritte hænder før og efter besøget
  • Mad og drikkevarer må ikke medtages

Samtidig bliver standarden for rengøring og hygiejne naturligvis opretholdt, forsikrer Anne Stenbæk.

”Vi sikrer en høj hygiejne ved at holde afstand, have god håndhygiejne hos både beboere og personale, bruge værnemidler når det er påkrævet og sikre den rette rengøring og udluftning,” siger hun.

Som nævnt er der tale om de foreløbige retningslinjer for besøg på plejehjem. Fredag formiddag kom der nye retningslinjer fra myndighederne, og dem arbejder vi på at få implementeret i Odder Kommune.

De udendørs besøg kan arrangeres ved at de pårørende kontakter plejecenterets personale. Der kan forekomme forsinkelse hos enkelte plejecentre, men der skulle efter planen være mulighed for besøg alle steder senest mandag den 4. maj.

Læs evt. også