Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 5040 og tillæg nr. 21 til kommuneplan 2017-29

29. marts 2021

Planerne giver bl.a. mulighed for:

• at området anvendes til centerformål, boligformål og erhverv,
• at boligbebyggelsen opføres som en gavlbebyggelse, der tilpasses områdets maritime udtryk,
• at der etableres en promenade langs havnekajen med offentlig adgang,
• at hele bebyggelsen klimasikres og placeres i et landskab, der skal fungere som overgang mellem ny bebyggelse og de omkringliggende arealer.
• at sikre offentlig adgang gennem lokalplanområdet.

Her kan du se planerne
Lokalplan nr. 5040 og tillæg nr. 21 til kommuneplan 2017-29 kan ses på og udskrives fra Erhvervsstyrelsens hjemmeside plandata.dk. Planerne kan også ses på kommunens hjemmeside odder.dk

Direkte link her: Lokalplan nr. 5040 og Tillæg nr. 21 til kommuneplan 2017-29

Retsvirkninger
Når Byrådet har bekendtgjort vedtagelsen af en lokalplan offentligt, er planen bindende for de ejendomme, der ligger inden for lokalplanens område. Det betyder, at der ikke må etableres forhold i strid med lokalplanens bestemmelser.

Lovligt etableret bebyggelse eller lovlig anvendelse, der er etableret før lokalplanen blev offentliggjort, kan fortsætte som hidtil – også efter ejerskifte. Lokalplanen medfører ikke handlepligt til at gennemføre de bebyggelser eller anlæg, der er beskrevet i planen. Der henvises i øvrigt til lokalplanens § 16.

Klagevejledning
Hvis du mener at retsregler eller retsprincipperne ikke er fulgt i Byrådets afgørelse, har du mulighed for at klage til Planklagenævnet.

Klageberettigede er enhver, der har en retlig interesse i afgørelsen samt landsdækkende foreninger, der har til formål at beskytte natur og miljø eller har væsentlige brugerinteresser i arealanvendelse.

Sådan klager man
Det er ved lov besluttet, at borgere, virksomheder og organisationer, som ønsker at klage til Planklagenævnet skal klage via klageportalen https://naevneneshus.dk/start-din-klage/.

Planklagenævnet vil som udgangspunkt afvise klager, der ikke indgives via Klageportalen, medmindre, der er særlige grunde til det. Du kan få yderligere vejledning og oplysninger på www.naevneneshus.dk.

Klagen sendes gennem klageportalen til Odder Kommune, og betragtes som indgivet, når den er tilgængelig for kommune i klageportalen.

Der skal betales et klagegebyr på 900 kr. for privatpersoner og 1.800 kr. for virksomheder og organisationer. Gebyret indbetales med betalingskort i Klageportalen og tilbagebetales, hvis du får helt eller delvist medhold i klagen.

Klagefrist
Klagefristen udløber 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen offentlig bekendtgjort regnes klagefristen dog altid fra bekendtgørelsesdatoen. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag. Klagefristen regnes i hele døgn. Det vil sige, at klagefristen udløber ved midnat på dagen for klagefristens udløb.

Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 5040 og tillæg nr. 21 til kommuneplan 2017-29 er offentligt bekendtgjort den 29.3.2021.

Søgsmål til domstolsprøvelse af afgørelser skal være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er offentligt bekendtgjort.