Boligrenovering

Som boligejer er det en god ide at kigge din bolig efter i sømmene. Der kan være enkle ting, du kan ændre, der hjælper både på din CO2-udledning og som kan give dig økonomiske besparelser. Her på siden kan du  finde inspiration til, hvordan du sparer på energien. Du kan teste din bolig og få et overblik over, hvor du kan sætte ind, eller du kan kigge nærmere på mulighederne for at skifte til andre energikilder.

Støtte til energirenovering
Med energiselskabernes energipulje kan du få tilskud til dine energirenoveringer. Tilskuddet gives bl.a. til udskiftning af kedler, varmeanlæg, ventilationsanlæg, isolering, udskiftning af vinduer og belysning, og det gives gennem en autoriseret installatør, som ansøger om tilskuddet for kunden. Energisparetilskuddets størrelse afhænger af, hvor meget energi der kan spares. Ydermere er det muligt, for hver person i husstanden over 18 år, årligt at trække op til 15.000 kroner fra i skat ved eksempelvis energirenovering.

Isolering og varme
En god isolering og et optimeret varmeanlæg er afgørende for dit varmeforbrug, og det er en god vej til at opnå bedre indeklima og komfort. Derudover kan det næsten altid betale sig at efterisolere med et ekstra lag isolering ud på loftet eller ved at fylde hulmuren med isolering.
Står du over for en ombygning eller renovering, kan det ofte betale sig at efterisolere, når du alligevel er i gang. Der findes flere hjemmesider, hvor du kan tjekke og beregne, hvor meget der kan spares ved at efterisolere: rockwool.dk  og isover.dk


Isolering af loft

Spar på strømmen
Den mest klimavenlige energi er den du ikke bruger. Strømforbruget i vores boliger stiger stadig i kraft af de mange nye teknologier vi anvender og som skal tilsluttes strøm eller lades op. Vi har efterhånden hørt det mange gange, at det er let at spare på strømmen ved at slukke på kontakten. Vi er måske også blevet bedre til det, men der er stadigvæk rigtigt meget at gøre i forhold til energibesparelser i hjemmet.

Få gode tips og råd til, hvordan du kan spare på strømmen på www.sparenergi.dk