udviklingschef Karsten Geertsen

Erhvervsledere skal hjælpe unge

18. september 2018

For en del unge er valget af job eller uddannelse ikke så svært. Men der er alligevel forholdsvis mange unge, som ikke har helt så let ved at finde ud af, hvilke muligheder de har, og hvad der passer til dem. Det kan skyldes mange ting som f.eks. manglende kendskab til mulighederne, manglende netværk, lavt selvværd eller manglende opbakning hjemmefra der gør, at de har svært ved at få overblik og finde vej. Men nu har de udsigt til at få hjælp fra erfarne erhvervsledere.

- Vi kan se, at der er alt for mange unge, som kommer ind i vores systemer, og der er desværre også en tendens til, at de bliver hængende, hvis vi ikke hurtigt kan få dem hjulpet videre, udtaler Jobcenterchef Ole Stounbjerg. Derfor har vi nu lavet aftale med UdviklingOdder om at hjælpe os med at opbygge et korps af erhvervsmentorer, der kan hjælpe de unge på en helt nye måde.

Erhvervsmentorerne skal findes blandt erhvervsledere fra kommunes virksomheder – både store og små virksomheder fra alle brancher. Tanken er, at mentorerne skal bruge nogle timer om måneden på at hjælpe de unge med inspiration og sparring om deres muligheder på arbejdsmarkedet, og gennem deres netværk hjælpe med kontakter, virksomhedsbesøg og lignende.

- Ideen er, at de unge skal møde nogle rollemodeller, som de har tillid til, og som ikke er fra det system, de kender så godt i forvejen, udtaler Karsten Geertsen fra UdviklingOdder. Det skulle gerne give nogle nye vinkler på deres kommende arbejdsliv, og mentorerne kan også være med til at åbne nogle døre, som kommunale sagsbehandlere har sværere ved at åbne. Mentorerne skal ikke være omsorgspersoner for de unge. De skal gennem sparring og konkrete handlinger være deres guider til starten på et godt arbejdsliv.

UdviklingOdder og Jobcenteret sørger med hjælp fra erfarne konsulenter for at klæde mentorerne godt på til opgaven og stiller en række værktøjer til rådighed. Der vil også være backup fra både UdviklingOdder og Jobcenteret, så mentorer kan bruge deres kræfter målrettet på det erhvervsrettede.

- Det vigtigste har i første omgang været at vi finde en række engagerede erhvervsledere, der har tid og lyst til at åbne deres netværk og hjælpe et ungt menneske – og det går faktisk overraskende godt, udtaler Karsten Geertsen.

UdviklingOdder håbede på at kunne finde 8-10 mentorer til opstarten, og herefter stille og roligt udvide mentorkorpset efter behov. Men efter en præsentation for en gruppe virksomheder i et praktiknetværk i sidste uge, og udsendelse af en mail til UdviklingOdders medlemmer i mandags, er der allerede 15, der enten har meldt sig som mentorer eller har ønsket et møde for at høre mere om projektet.

Yderligere information:
Karsten Geertsen, UdviklingOdder, 20 90 20 30