Frivilligheden fejres og hyldes i Odder

16. december 2019

Der var stor opbakning, da frivillighedsfesten for første gang blev afholdt i januar 2019, og nu slår Odder Kommune og Spektrum Odder atter dørene op til fest og hylder det frivillige arbejde og de særlige præstationer. Det bliver en aften med street food fra lokale leverandører, prisuddelinger og fantastisk underholdning i Spektrum Odder.

Ny pris hylder hverdagens helte

Som noget nyt i 2020 uddeles "Bag Kulissen"-prisen som erstatter den tidligere Talentpris. Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalget vil med den nye pris sætte lys på de mange frivillige kræfter, der ofte ikke er fremme i rampelyset, men som yder et vigtigt arbejde "bag kulissen", f. eks. i bestyrelser.

Formand for Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalget Lone Jakobi (A) udtaler:

- Vi har så mange initiativrige borgere i Odder Kommune, som yder en uvurderlig frivillig indsats. Dem skal vi takke til Frivillighedsfesten, og flere af dem skal vi have op på scenen som prismodtagere. Jeg håber derfor, der er mange, der vil indstille kandidater til priserne og være med til at hylde hverdagens helte.

Otte priser og tre pokaler

Odder Kommune uddeler seks priser, Spektrum Odder uddeler én pris, Odder Avis uddeler én pris og Idrætsrådet uddeler endvidere tre pokaler.

Alle borgere kan være med til at indstille kandidater til flere af Odder Kommunes priser frem til og med den 17. januar 2020. Man kan indstille kandidater på www.odder.dk/frivillighedsfest via et skema direkte på siden. Man kan også læse mere om alle de priser, der skal uddeles.

 

Program for Frivillighedsfesten 2020
Tid og sted: fredag den 6. marts 2020 i Spektrum Odder 

Kl. 17-20: Street food i hal 1 - her kan du købe lokale retter fra forskellige street food-boder. Der vil også være en bar, hvor der sælges øl, vand og vin. 

Kl. 20-23: Fejring og prisuddeling i Multisalen - her skal Odders mange frivillige og de særlige præstationer fejres med et flot show, taler og prisuddeling. Det er gratis at være med, men det kræver en billet, da der er et begrænset antal pladser. Det annonceres på Odder.dk, når og hvor billetterne frigives. 

Priser til Frivillighedsfesten 2020

Til Frivillighedsfesten skal der uddeles i alt otte priser og tre pokaler.

  • Odder Kommunes Folkeoplysende Frivillighedspris: Gives til en person, der har udført et stort, frivilligt og ubetalt arbejde i en af Odder Kommunes foreninger, der får tilskud efter Folkeoplysningsloven. 
  • Odder Kommunes Sociale Frivillighedspris: Gives til enkeltpersoner, grupper eller organisationer, der har gjort en særlig frivillig indsats inden for det sociale område. 
  • Odder Kommunes Bag Kulissen Frivillighedpris: Gives til en person, som har gjort en særlig, frivillig indsats bag kulissen til gavn for et frivilligt initiativ. 
  • Odder Kommunes Handicappris: Gives til den frivillige indsats, herunder både den organiserede frivillighed på handicapområdet, samt den aktive medborger, der gør en særlig indsats for mennesker med handicap. 
  • Odder Kommunes Kulturpris: Gives til enkeltpersoner, institutioner, grupper eller foreninger, der er aktive udøvere eller som arbejder med projekter inden for den skabende/udøvende/formidlende kunst, og som har skabt opmærksomhed om kulturområdet i Odder Kommune. 
  • Odder Kommunes Idrætspriser 7- 25 årige 
  • Spektrum Odders Hæderspris 
  • Odder Avis´ Initiativpris 
  • Idrætsrådets 3 pokaler: Valdemar Aagaards mindepokal, Niels Fredborg pokalen og Odder IGF´s Ærespokal

Læs mere på www.odder.dk/frivillighedsfest