Borgmester Uffe Jensen

Fuldt hus til nytårsbriefing

09. januar 2020

Der var taler om vækst, om året, der gik og om de lokale virksomheder til nytårsbriefing onsdag aften på Odder Parkhotel.

Odder Kommune og UdviklingOdder inviterede, og mere end 200 havde tilmeldt sig arrangementet.

Musikskolens Mikkel Julius stod for velkomstmusikken, og borgmester Uffe Jensen (V) holdt velkomsttalen.

- Overordnet set er Odder Kommune en blomstrende kommune, som jeg er stolt af at være borgmester i, sagde Uffe Jensen.

- I løbet af året har jeg besøgt mange af de lokale virksomheder, og jeg vil gerne takke jer for det gode samarbejde og det ansvar, I tager for fællesskabet i Odder Kommune. Vi er i en positiv udvikling på mange område, tilføjede han.

Af væsentlige udviklinger i 2019 nævnte Uffe Jensen bl.a. en positiv befolkningsudvikling med knap 22.844 indbyggere. Det er en vækst på 169, hvilket svarer til 0,75 % og en 20. plads i hele landet.

- Vi oplever god efterspørgsel på både kommunale og private byggegrunde. Der er mange, der har fået øje på ”smørhullet” syd for Aarhus, sagde han. 
 
- I 2019 er der solgt 65 byggegrunde og gennemført mere en 450 bolighandler. Liggetiderne er også i en gunstig udvikling – et gennemsnit på knap 160 dage – og priserne er steget til nu ca. 13.500 pr. kvm.  

Uffe Jensen talte også om de mange byggeprojekter, der er på vej i kommunen, om den nye erhvervsstrategi og om beskæftigelsen i kommunen.

- Siden 2012 er der skabt 600 nye arbejdspladser i Odder Kommune, hvor der samlet er knap 8000 arbejdspladser i dag - samme niveau som før finanskrisen i 2008. Særligt inden for metal- og maskin-industrierne er der skabt mange nye arbejdspladser, sagde han.

Uffe Jensen fortalte også om den indsats inden for klima og FN’s Verdensmål, som byrådet har sat i gang, og som der kommer yderligere skub på i 2020.  

- Odder Byråd har besluttet, at Odder Kommune aktivt skal bidrage til at realisere FN's 17 verdensmål. Vores allesammens hverdagsmål. I 2020 holder Odder Kommune to verdensmålsarrangementer for at gøre verdensmålene til lokale mål. Det sker bl.a. i form af et borgermøde i foråret og en verdensmålsfest i sensommeren. Klimaloven skal realiseres, og vi har nedsat et Klimaudvalg. Udvalget skal gøre Odder Kommune i stand til at tage markante skridt frem mod at reducere CO2-udledningerne, at leve op til en bæredygtig udvikling og sætte mål for den grønne omstilling.

Oplæg om Den Østjyske Millionby

Efter borgmesterens tale holdt Boris Bromann Jensen, arkitekt og forfatter, et oplæg om ”den Østjyske millionby”. Der er det område, der går fra Randers til Kolding med knap 1,4 millioner indbyggere og mange fælles interesser.

- Overordnet set er der tre udviklingsmuligheder for Den Østjyske Millionby. Man kan bruge naturen og miljøet som driver, man kan arbejde med millionbyen som Europas nye konkurrencedygtige region, eller man kan arbejde med den ”Den nære velfærdsby,” sagde han.

Blomster til Gazeller

Derefter uddelte UdviklingOdder hæder til de syv virksomheder, der er blevet kåret til Børsen Gazeller. Det er CC Green, Breinholt Service & Montage, IDE Rengøring, Robma, Lyshøj, Houkjær Begravelse og Scandidact.

Gazelle-virksomheder er virksomheder, som i løbet af fire regnskabsår har haft en positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætninger over de fire år.

Iværksætterpris

UdviklingOdder uddelte desuden iværksætterprisen og erhvervsprisen.

Iværksætterprisen gik til kaffevirksomheden Clever Coffee. Fiskehuset og Frida Johs var også nomineret til prisen.

Clever Coffee modtog sammen med prisen et maleri af Kristen Fyhn. 

Erhvervspris

UdviklingOdders Erhvervspris gik til skobrandet Lofina.

Breinholt Service & Montage samt Staal&form var også nomineret til prisen.

Lofina modtog sammen med prisen et maleri af Kirsten Fyhn.