Per Møller modtager en check på 15.000 kr og prisen som årets rummelige arbejdsplads

Rummelighedspris til brolægger

24. januar 2020

Det Lokale Beskæftigelsesforum uddeler hvert år en pris til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for at skabe et mere rummeligt arbejdsmarked i Odder Kommune.

Fredag eftermiddag blev prisen overrakt til indehaveren af Brolæggerne ApS, Per Møller. Det er job- og virksomhedskonsulenterne i Jobcentret i Odder, der indstiller til prisen. 

I indstillingen står der bl.a.: 

- Vi vil gerne nominere Brolæggeren ApS, som vi har haft et tæt samarbejde med især i forhold til borgere, der ikke er eller har været så tæt på arbejdsmarkedet, og som har brug for en god rummelig arbejdsplads for at komme godt i gang. Som Jobcenter har vi lært Per Møller at kende som en arbejdsgiver, der kan se fornuften og økonomien i at tage sociale ansvar og derved skabe en ny målestok for, hvordan man som arbejdsgiver kan skabe gode sociale betingelser og stadig drive en god virksomhed.

Alle får en chance

Jobcenteret fremhæver desuden, at Per Møller altid er imødekommende, når konsulenterne henvender sig.

- Per Møller giver de fleste en chance. De skal have lov at bevise, at de ønsker at ændre deres liv - han taler til dem i øjenhøjde og sætter sig i deres sted. Herfra hjælper han dem videre og yder gerne en ekstra støtte udover det sædvanlige. Han ønsker det bedste for borgeren og hjælper dem til at lære at være på arbejdsmarkedet og have en hverdag ved siden af, står der i indstillingen til prisen.  

Vigtig med sociale virksomheder

Formanden for LBF, Linda Ann Wienand, overrakte prisen til Brolæggeren og sagde:  

- Brolæggeren er en vigtig virksomhed for Odder Kommune, fordi Per Møller viser, at man godt kan få en plads på arbejdsmarkedet, selvom man har en nedsat arbejdsevne eller har været længe væk fra arbejdsmarkedet. Det er den slags virksomheder, vi i Odder Kommune har så meget brug for, da stadigt flere borgere med udfordringer skal have en plads på det ordinære arbejdsmarked, sagde Linda Ann Wienand.

Prisens formål er at sætte fokus på den vigtige indsats, som mange arbejdspladser yder, for at ledige, flygtninge, sygemeldte og andre med begrænsninger i arbejdsevnen kan få en rolle at spille på arbejdsmarkedet. Med prisen følger 15.000 kr.

Det Lokale Beskæftigelsesforum

  • LBF består af repræsentanter fra DA i Odder, hvor der er to virksomheder repræsenteret, der er tre repræsentanter fra LO, og der er repræsentanter fra Udvikling Odder, fra Dansk Handicapforbund og fra Skanderborg-Odder Center for Uddannelse og og Linda Ann Wienand (A) fra byrådet i Odder.
  • LBFs  opgave er primært at rådgive og give sparring om hele jobcentrets beskæftigelsesindsats og at uddele en pris årligt til den mest rummelige arbejdsplads i Odder Kommune