Vi mærker alle konsekvenserne af usikkerheden omkring energiforsyningerne til Europa. Priserne for energi er historisk høje, og det koster os dyrt. Skal vi sikkert gennem vinteren, skal vi stå sammen om at spare på energien. Med en energisparekampagne giver Energistyrelsen os de bedste spareråd i sæson, der ruster os til at spare lige nu og komme igennem vinteren på den mest energibesparende måde.
De bedste spareråd lige nu
Efteråret banker på, og fyringssæsonen står for døren. Der er store energibesparelser at hente ved at følge rådene, så du både sparer energi lige nu og til vinter.
- Forbered din bolig til vinter: Selv små energioptimerende tiltag i dit hjem kan sikre dig store besparelser på varmeregningen – det behøver ikke at være stort og omfattende. Fx er der meget at hente ved at tætne små huller og sprækker i hjemmet og ved at gøre varmeanlægget klar til vinter. Du kan se her, hvordan du kommer i gang her.
- Brug strømmen, når den er billigst: Prisen på strøm varierer time for time, og den er typisk billigst, når der produceres meget vind- og solenergi. Vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisens udvikling time for time et helt døgn frem på SparEnergi.dk. Se, hvornår strømmen er billigst.
- Tag kortere bade: Hvis en familie på fire personer alle korter deres varme bad ned med 2 minutter om dagen, kan I spare omkring 6.000 kr. om året. Læs mere om at spare på vandet her.
- Tjek dit varmeanlæg: Med små justeringer kan dit varmeanlæg blive mere energibesparende. Fx kan et serviceeftersyn sikre, at anlægget kører allermest effektivt gennem hele vinteren. Se vores guide til, hvordan du ser dit anlæg igennem. Se guiden her.
På SparEnergi.dk kan du se endnu flere spareråd. Her kan du også få gratis rådgivning af Energistyrelsens Rådgivningstjeneste, hvis du har brug for hjælp til at gå din bolig efter i sømmene.
Om kampagnen
Hvis vi alle skruer lidt ned, bruger lidt mindre og finder alternativer får vi ikke kun store energibesparelser. Vi kommer også tættere på at blive uafhængige af olie og gas. Det giver os på sigt en mere sikker energiforsyning – og i sidste ende betyder det en grøn energiforsyning. Så når vi sammen sparer på energien, er det godt for pengepungen, for klimaet og for en mere sikker energiforsyning.