Mandagspolitik takker af for denne gang

14-11-2023

Den sidste runde Mandagspolitik i denne omgang blev afviklet i går på Bofællesskabet Kløverbakkens fælleshus med cirka 25 deltagere.

Siden februar har du hver mandag inden tirsdagsmøderne i Kommunalbestyrelsen kunne komme til Mandagspolitik. Her har kommunalpolitikere og borgere kunne snakke om de sager, som fylder i det politiske landskab i Odder Kommune – og mandag aften var så sidste gang, da bofællesskabet Kløverbakken inviterede indenfor.

”En aften som den i går er et godt eksempel på, at vi som borgere og politikere gerne vil snakke sammen, og jeg synes at det er dejligt at så mange dukkede op. En snak med udgangspunkt i den kommende dagsorden giver altid mig input som kan bruges fremadrettet.  Jeg har været heldig at deltage som politiker tre gange og har hver gang oplevet rigtig god dialog og udfoldelse af dagsorden. Som politikere vil vi altid gerne høre, hvad der fylder hos borgerne, og vi kan mærke at borgerne er lige så nysgerrige den anden vej, når de møder op. Så konceptet med Mandagspolitik har i hvert fald vist sig at rumme rigtig meget potentiale,” siger Marianne Hundebøll, der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Kommunalbestyrelsen har sat sig et mål om at afprøve nye måder at inddrage borgerne og få dem tættere på den politiske hverdag og de dagsordener, der følger med. Derfor har der det sidste år kørt en målrettet indsats med forskellige prøvehandlinger for at skabe mere og bedre borgerinddragelse i Odder Kommune.

En af dem er Mandagspolitik, som er inspireret af et lignende projekt i Aarhus Kommune under Sager Der Samler. Målet specifikt for Mandagspolitik er at skabe bedre forståelse mellem politikere og borgere, og sammen blive klogere. Derfor indgår erfaringerne fra de fem mandage i en fælles evaluering af indsatsen med borgerinddragelse, når kommunalbestyrelsen har midtvejsseminar til foråret.

De fem udgaver af Mandagspolitik har været afholdt på Odder Rådhus, i Vitapark, i Økologiens Have, i Hundslund Kirkehus og senest altså i Kløverbakkens Fælleshus.