Ny træningsstation indviet

08-11-2023

På Odder Kommunes aktivitetscenter bliver det nu nemmere at få motion – både i arbejdstiden og i fritiden.

Du kender det sikkert godt. Du har hørt at det er sundt at få sig rørt i løbet af en arbejdsdag, men det er bare ikke altid muligt. Den undskyldning kan de ikke længere bruge på Aktivitetscentret i Odder Kommune. Nu har de nemlig fået en ny, flot træningsstation lige i baghaven, som blev indviet mandag eftermiddag.

”I udvalget har vi vedtaget en sundhedspolitik, som har fokus på lige netop vigtigheden af at få bevæget kroppen – uanset de begrænsninger som et handicap giver den enkelte. Nu får I let ved at dyrke motion inden arbejde, i pauser og når I får fri – det er både hyggeligt og sundt, en ren win-win situation,” sagde Finn Thranum, der er formand for udvalget for Sundhed og Voksne, ved indvielsen.

Det kan være en udfordring for netop personer med udviklingshandicap at indgå i motion- og fritidsfællesskaber af både fysiske og sociale årsager. Med den nye træningsstation er håbet derfor, at den nemme adgang til motion kan gøre udfordringen mindre. Og så er stationen åben hele tiden, så både beboere på eksempelvis Hjørnet eller naboer til Aktivitetscentret kan benytte sig af det.

”Glæden i at bevæge sig og at være aktiv sammen med andre er vigtigt for mange, og vi har som ambition at flere voksne skal være aktive. Derfor synes vi også at det er rigtig godt, at I har tænkt i at skabe fællesskab sammen med lokalområdet,” sagde Else Søjmark, der er lokal repræsentant for Trygfonden og formand for Region Midtjyllands Udvalg for nære sundhedstilbud.

Trygfonden har støttet projektet med 95.000 kroner til materialer. Du kan se billeder fra indvielsen herunder: