Opdateringer på regnvejret

13-11-2023

Mandag eftermiddag stillede Østjyllands Brandvæsen endnu en gang op på Mejerivej i Odder, da der natten til tirsdag er meldt risiko for kraftig regn.

Fredag klokken 8.00:

Vandstanden i både Odder Å og på Lerdrupvej er faldet betragteligt natten over. Begge steder er pumperne derfor blevet slukket. 

Torsdag klokken 12.50: 

Beredskabsstyrelsen melder nu, at vandstande fortsat ser ud til at falde. Indtil videre har den blandt andet trukket sig lidt fra transformatorstationen i Gylling.

Legepladsen ved Rådhuset er dog blevet spærret på grund af de høje vandstande i åen.

Torsdag klokken 11.25:

Regnen bliver ved med at falde over Odder i de her dage, og den bliver også ved med at give problemer. Beredskabsstyrelsen arbejder på højtryk og i øjeblikket udnytter de hele deres pumpekapacitet.

Seneste opdatering lyder på, at der i øjeblikket er oversvømmelse følgende steder:

  • Vejene omkring Fillerup.
  • Rosensgade ved bro.
  • Mejerivej oppe ved gadeniveau
  • Bisgaardsvej, åen løber over og ind i kolonihaverne fra Stampmøllebækken.
  • Gylling, hvor en transformatorstation i øjeblikket er i risiko for oversvømmelse.
  • Området ved Mølleparken og Odder Museum.

I forhold til transformatorstationen, så er der sendt pumper mod Gylling, som skal sørge for at vandet ikke kommer ind i stationen. Skulle det ske, bliver det nødvendigt med en kontrolleret nedlukning af transformatorstationen, og borgere i området vil i så fald få besked fra elselskabet.

Vandet kan også give problemer for trafikken, da der ligger vand på vejene flere steder. Skulle det blive nødvendigt, kan der være veje, som bliver afspærret. 

Regnen er stoppet og vandstanden i åen falder derfor for nuværende. Der er dog usikkerhed om vejrudsigten for de kommende dage, som kan byde på mere regn – i første omgang mellem 2 og 10 millimeter natten mellem torsdag og fredag.

Vi opdaterer naturligvis løbende her på odder.dk og på kommunens Facebook-side. Skulle du opleve pludselige problemer i forbindelse med oversvømmelsen, skal du ringe 112.

Torsdag klokken 9.05:

Der er flere pumper på vej fra Skanderborg og Aarhus.

Indsatslederen melder, at følgende steder er oversvømmede:

  • Vejene omkring Fillerup.
  • Rosensgade ved bro.
  • Mejerivej oppe ved gadeniveau Bisgaardsvej, åen løber over og ind i kolonihaverne,
  • Stampemøllen

Men ikke i forbindelse med kritisk infrastruktur.

Torsdag klokken 8.20:

Vandstanden er steget markant i løbet af natten, og den stiger fortsat lidt. Der er tilkaldt ekstra pumper og mandskab fra Beredskabsstyrelsen i nat, og de arbejder fortsat på at få vandet under kontrol.

Vær ekstra opmærksom, hvis du bor langs med Odder Å - og hvis du skal ud i trafikken. Der ligger meget vand på vejene flere steder.

Tirsdag klokken 8.00:

Vandstanden i Odder Å er lige nu stabil, og regnen skulle aftage fra klokken 8 til cirka middag, hvor den forventes at tage til.
Både brandvæsenet og Odder Kommune følger naturligvis situationen tæt og opdaterer løbende.

Mandag eftermidddag:

Der kan komme rigtig meget vand i Odder i løbet af natten mellem mandag og tirsdag. Derfor gik Østjyllands Brandvæsen allerede mandag eftermiddag i gang med at sikre området omkring Mejerivej i Odder.

Brandvæsenet forventer ikke, at nattens regn kommer til at give problemer. Bor man i et af de områder, der blev ramt af oversvømmelsen sidst, kan det dog alligevel være en idé at tjekke de sandsække, som blev udleveret ved sidste oversvømmelse.

Vi opdaterer selvfølgelig her og på kommunens andre medier, hvis det bliver aktuelt.