Svinestald bliver til dansehal

En nedlagt svinestald på Dybvad Gods danner rammen om en ny danseforestilling med 60 medvirkende borgere fra Odder. Der er lagt op til en helt speciel oplevelse, hvor publikum er med til at forme forestillingen undervejs.

Om grise og livet på landet
Hvordan kan bevægelse påvirkes af forskellige rum i rummet – og hvordan kan man rumme både hinanden og et deltagende publikum? Det undersøger koreograf Helene Brøndsted og danser Joy Hall i forestilingen RUM/RUMME, der er skabt i et samarbejde med 60 medvirkende fra Odder i alderen 12 – 75 år. Hele forestillingen tager afsæt i deres erindringer om at være på landet, og om at være tæt på grise. Det er et mix af tid, liv og generationer, hvor rummet og publikum er med til at forme forestillingen.

”Jeg glæder mig til at finde frem til deltagernes personlige historier, skabe bevægelser ud fra historierne og undersøge, hvordan vi sammen får publikum inviteret ind i forestillingen.” (Helene Brøndsted).

Publikum bestemmer, hvad der sker i stalden
Publikum træder ind i en mørk stald, når forestillingen begynder. Og det er dem, der, med lommelygter, skaber lyset i forestillingen og bestemmer, hvem af de medvirkende, der skal være i bevægelse, når man lyser på dem. Man kan se danserne fra flere vinkler og opleve deres kroppe i bevægelse til live musik af Ove Brill, der også medvirker i forestillingen og fylder rummet med lyden af hjerteslag og toner fra klaver og violin.
Der skabes nye fortællinger mellem rummets hvide søjler og de kalkede mure, der emmer af grisenes lugt, grynten og skrig.

En del af LightLens Extended
RUM / RUMME er en del af LightLens Extended, som er en forlængelse af projektet LightLens, der fandt sted i juni som en del af kulturhovedstadsprogrammet. LightLens var ledet af den engelske koreograf Wayne McGregor i samarbejde med hans kompagni, seks danske dansere og cirka 150 aarhusianere.
Nu er Studio Wayne McGregor taget tilbage til London. Men de erfaringer og spørgsmål, som LightLens har givet de deltagende danske dansere/koreografer, lever videre i en regional forgrening af projektet. Danserne/koregraferne arbejder videre med idéerne bag LightLens og undersøger, hvordan man kan se en by eller et sted i et nyt lys? Og på hvilke måder man kan inddrage ikke-professionelle i forestillingen?
På den måde skaber LightLens Extended fortsat betydningsfulde oplevelser i mødet med scenekunsten.
LightLens Extended indgår i Europæisk Kulturhovedstad 2017.

FAKTA - Danseforestilling

  • Koreografi: Helene Brøndsted i samarbejde med Joy Hall og de øvrige medvirkende
  • Musik: Ove Brill
  • Medvirkende: Borgere fra Odder og professionel danser Joy Hall
  • Sted: Dybvad Gods, Gyllingvej 31, Odder.
  • Tid: d. 20. november 2017 kl. 17.00, 18.30 og 20.00.
  • Varighed: ca. 30 min.
  • Entré: Gratis, men billetter bestilles via uga@dansehallerne.dk
  • LightLens Extended indgår i Europæisk Kulturhovedstad 2017. Projektet realiseres i samarbejde med Odder kommune, Testrup Højskole, Teaterhuset Filuren og Dybvad Gods. Det er ledet af Dansehallerne og støttet af Nordea-fonden.

(Foto: Rasmus Baaner)