Kresten Bjerre holder tale ved indvielsen af folkeparken

Nu er Folkeparken åben

15. september 2018

Rådhusparkeringen er forvandlet til en park med træer, græs og store sten. Det blev markeret med en indvielse af Folkeparken lørdag formiddag.

Formanden for den politiske styregruppe til bymidteforum Kresten Bjerre (B) åbnede parken.

- Det kan være svært at forestille sig hvad et byrum kan betyde for livet i byen ud fra en beskrivelse med ord og abstrakte tegninger. Vi håber at folk vil gribe de nye muligheder, som Folkeparken giver for at bevæge sig, mødes og slå sig ned i det grønne, sagde Kresten Bjerre.

Herefter bød  Bymidteforum og Odder Kommune på kaffe og kage, og der var fri leg i parken. Bl.a. udendørs bordtennis og kongespil.

Folkeparken er et projekt i forbindelse med, at Odder Kommune, Bymidteforum og rådgivergruppen Hele Landet er ved at udarbejde en udviklingsstrategi for Odder bymidte. Projektet støttes af Realdania.

I strategiarbejdet indgår afprøvning af 4 forskellige idéer til byfornyelsesprojekter, også kaldet pilotprojekter. Pilotprojekterne er alle blevet til i samarbejde med Bymidteforum ud fra visionen om Odder som en grøn og levende hverdagsby.

Det første pilotprojekt er den grønne park - ”Folkeparken”, som skaber forbindelse fra Kvickly-området til Polititorvet og Rosensgade.

Parklandskabet består af en stiforbindelse fra Nørregade til Odder Å, opholdszoner, som indbyder til ro og samvær, og aktivitetszoner, hvor man kan bevæge sig, lege og lære.

 

Den grønne bypark er der frem til 6. oktober, og derefter skal forsøget evalueres. På den måde kan alle være med til at kvalificere byudviklingsstrategien, udpege de vigtigste byfornyelsesprojekter og blive klogere på hvilken form, de skal have.

Læs mere om bymidteforum:

https://odder.dk/borger/teknik-milj%C3%B8/bymidteforum/