Mange bolde i luften.

Ærteposer og grøntsager holder hjernen i gang

02. juli 2021

De seneste mange uger er der røget bolde, ærteposer og navne på frugt og grønt gennem luften i Sund Fysiks lokaler på Rådhusgade i Odder. Der er dog ikke tale om en avanceret form for madkamp, men i stedet Odder Kommunes afdeling for Vejledning og Mestring, der træner de små grå.

”Det betyder bogstaveligt talt, at vi bliver bedre til at holde flere bolde i luften. Det at vi kommer herned og får grinet og prøvet noget nyt gør utrolig meget godt for arbejdsglæden og det er med til at modvirke stress,” fortæller Rasmus Krahn, der er leder for Vejledning og Mestring.

Medarbejderne har på grund af corona været delt op i to hold, som har trænet sammenlagt i 12 uger, dog afbrud af Covid nedlukningen. Det har de gjort med forskellige øvelser, blandt andet en, hvor man skal gribe en ærtepose fra en kollega. Inden kollegaen kaster posen, siger vedkommende et navn på en frugt eller en grøntsag, og det bestemmer om posen skal gribes med venstre eller højre hånd. Derudover skal man sætte den modsatte fod forrest, og efter lidt tid får man også klap for det ene øje.

Det at øvelserne hele tiden bliver skiftet ud og udviklet, er en del af meningen, siger Gitte Nygaard, der står for træning, som hedder Life Kinetik. Den er tysk og bliver blandt andet brugt af mange professionelle fodboldspillere.

”Ideen bag den her form for hjernetræning er, at den forbinder synapserne i hjernen og på den måde bliver man bedre til blandt andet at huske, koncentrere sig og man styrker sine motoriske færdigheder. Det er kort sagt hjernegymnastik, hvor man bruger kroppen,” fortæller hun.

Metoden har i hvert fald vækket glæde hos Vejledning og Mestring. Boldene og øvelserne har fundet vej til kontorerne, og de positive effekter har hævet arbejdsglæden hos medarbejderne. Planen er, at træningen skal udbredes til flere afdelinger i kommunen efter sommerferien.