Banner med teksten Politiets Tryghedsundersøgelse

Østjyderne føler sig trygge og har stor tillid til politiet

11. marts 2020

87,5% af borgerne i Østjyllands politikreds giver i politiets seneste tryghedsmåling udtryk for, at de føler sig grundlæggende trygge i deres nabolag. I de syv kommuner, der hører under Østjyllands politikreds, ligger andelen af borgere, der føler sig trygge i deres nabolag, på mellem 87% og 94%, og det glæder politidirektør Helle Kyndesen.

”Det er helt afgørende, at man føler sig tryg, der hvor man bor og færdes til dagligt, og det har vi i politiet en stor del af ansvaret for. Derfor er det naturligvis meget tilfredsstillende for os, at så stor en andel af østjyderne giver udtryk for, at de føler sig trygge i deres nabolag,” siger hun.

Odder ligger på en fjerdeplads

Det er syvende gang, politiet har gennemført en tryghedsmåling. I år der for første gang resultater fra alle de østjyske kommuner, og det er samsingerne, der scorer højest på tryghedsskalaen. Odder Kommune er placeret på en fjerdeplads.

Generelt er trygheden i alle kommunerne dog høj, også når man sammenligner med resten af landet. Og det er et godt udgangspunkt for samarbejdet mellem politiet og kommunerne, mener næstformanden i Østjyllands Politis kredsråd, Syddjurs-borgmester Ole Bollesen.

”Den nye måling af tryghed bekræfter den oplevelse, jeg har i mit daglige virke. Borgerne føler sig trygge og har stor tillid til politiet på tværs af hele Østjylland. Det kommer af en lokal tilstedeværelse og et godt samarbejde mellem kommune og politi. Fra kommunernes side vil jeg gerne rose Østjyllands Politi for deres vilje og fleksibilitet i samarbejdet, det er vi afhængige af, når vi sammen skaber forudsætningerne for et trygt liv i byerne og på landet,” siger han.

Læse Politiets Tryghedsundersøgelse 2019