Coronavirus set forstørret

20 meldte sig frivilligt til at hjælpe Hjørnet

06. januar 2021

Henover julen kom corona-smitten til bostedet Hjørnet, hvor den har ramt tre beboere og ni medarbejdere. Det betød, at man stod og manglede personale til at passe beboerne, og derfor spurgte man om hjælp fra det øvrige socialområde. Det var en god idé, viste det sig.

”I løbet af få timer meldte 20 medarbejdere sig frivilligt, så det var meget overvældende, og vi har derfor fortsat den nødvendige bemanding i vores botilbud. Desuden kommer hjemmesygeplejen løbende på Hjørnet, hvor de både hjælper med at tilse borgerne og instruere personale,” siger Britta Kempel, der er Social- og Borgerservicechef i Odder Kommune og tilføjer at to medarbejdere fra rådhuset også har meldt sig under fanerne til at hjælpe med praktisk arbejde som tilberedning af mad, afspritning m.m..

Den store opbakning betyder at arbejdet med at inddæmme smitten på Hjørnet nu kan fortsætte. Og det vigtigste våben i kampen mod den er hygge, fortæller Michael Grangaard, der virksomhedsleder hos Bo & Beskæftigelse.

”Vi lokker med serier, slik og sodavand på værelset i et forsøg på at holde beboerne på deres værelser. Det er ikke nogen nem opgave, men både vores pædagogiske personale og sundhedspersonalet gør et stort – og godt – stykke arbejde,” siger han.

Hjørnet er et kommunalt botilbud for 21 beboere i tre truppe med fysisk/psykisk/social funktionsnedsættelse. Hertil er knyttet cirka 40 medarbejdere, hvor de fleste har en pædagogisk uddannelse.