Byskilt for Odder

22. plads i erhvervsvenlighed

24. juni 2019

Odder Kommune er på en samlet 22. plads i Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervs- og byggevenlighed. Det er et fald fra sidste års fjerdeplads.

-   Efter tre år med fremgang, er det ærgerligt, at det i år går den forkerte vej. Nu dykker vi nysgerrigt ned i tallene, og så må vi se, hvad forklaringerne er, siger borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V).

Odder Kommune lå i 2016 på en 11. plads i analysen. I 2017 på en 7. plads og i 2018 på en 4. plads.

Odder Kommune er i øjeblikket ved at udarbejde en ny erhvervsstrategi og fik i foråret udført en større analyse af erhvervslivet og mulighederne for forbedringer.

-   Vi er meget ambitiøse på erhvervsområdet, og det er vigtigt for os, at vi er en erhvervsvenlig kommune. Der er en række tiltag på vej med den nye strategi, og det kan forhåbentligt bidrage til et bedre erhvervsklima, siger Uffe Jensen.

Han tilføjer, at Odder Kommune allerede har aftalt et møde med Dansk Byggeri for at tale om resultaterne af undersøgelse og gå i dialog om,hvordan forholdene for erhvervslivet kan forbedres. Odder Kommune holder desuden et møde for det lokale erhvervsliv om, hvordan man kan byde ind på opgaver for Odder Kommune.  

Dansk Byggeris rangering af de mest erhvervsvenlige kommuner er lavet ved at sammenligne en række forskellige parametre om de enkelte kommuner. Parametrene siger noget om, hvordan det er drive virksomhed i den enkelte kommune.

Læs analysen på www.danskbyggeri.dk

 Gå direkte til tallene for Odder Kommune her