Rosensgade

500.000 afsat til kickstart af detailhandlen

26. februar 2021

Corona-virussen og de medfølgende nedlukninger har været en udfordring for hele samfundet, og et af de steder, hvor man har været hårdt ramt, er i detailhandlen. Derfor har Odder Kommunes Økonomi- og Erhvervsudvalg nu besluttet at frigøre 500.000 kroner til at hjælpe butikkerne godt i gang efter nedlukningen.

”Det er en virkelig dejlig håndsrækning, som giver mulighed for nye spændende tiltag i vores allesammens midtby. Butikkerne i Odder er klar, og vi glæder os til endelig at åbne op igen,” siger Lars Juel, der er bestyrelsesformand for KøbOdder.

De 500.000 kroner skal blandt andet bruges til at ansætte en medarbejder til at hjælpe butikkerne i gang med genåbningen og til en række aktiviteter, som skal tiltrække handlende, turister og gæster til kommunens handelsliv. Selvfølgelig med blik for de aktiviteter, der allerede er planlagt i Odder By i forbindelse med midtbystrategien og med en mulighed for forskellige afprøvninger – alt sammen med det formål at understøtte den gode handelsby. Og selvfølgelig med respekt for de gældende retningslinjer i forhold til corona.

”Med den her hjælpepakke giver vi en håndsrækning til handelslivet i Odder, og kan forhåbentlig være med til at hjælpe butikkerne godt i gang efter en hård corona-nedlukning. Det er jeg glad for, og jeg glæder mig til vi igen kan handle i Odders mange gode butikker,” siger borgmester Uffe Jensen.

Ud over hjælpepakken bliver der også nedsat en styregruppe, som blandt andet kommer til at bestå formændene fra KøbOdder og UdviklingOdder, direktøren for Kystlandet og kultur- og fritidschefen. Denne gruppe får til at udmønte de aktiviteter, som skal kickstarte handelslivet i Odder.