Visualisering af nyt sundhedshus i Odder

Aftale om sundhedshus på plads

02. september 2020

Det var en glad forsamling læger, arkitekter, entreprenører og andet godtfolk, der tirsdag eftermiddag mødtes med borgmester Uffe Jensen og kommunaldirektør Henning Haahr. De var der nemlig for at skrive under på aftalen om det nye sundhedshus i Odder, som altså nu er endegyldigt godkendt af alle parter.

”Det er en historisk dag, og en der har været længe undervejs. Og nu står vi med et rigtig flot resultat, der viser vejen for hvordan et moderne sundhedshus skal se ud, som et enigt byråd også har godkendt. Vi glæder os rigtig meget til at alle lægehusene og akut- og korttidsafsnittet kan samles på en adresse, og har dyb respekt for at alle parter har været med til at lave et godt forløb,” sagde borgmesteren i forbindelse med underskrivelsen.

Også kommunaldirektør Henning Haahr kvitterede for en god proces.

”Undervejs udviklede der sig en stemning, hvor alle kunne sige hvad de tænkte og så blev der lyttet til det. Det har været med til at vi har fundet løsninger, som fungerer for alle de involverede parter – også selvom der har været mange ting, der skulle gå op i en højere enhed,” sagde han.

Det nye sundhedshus bliver placeret øst for VitaPark, og kommer til at bestå af tre ”længer”, som man kommer ind i gennem en fælles hovedindgang. De tre længer bliver bygget, så de tager hensyn til det omkringliggende landskab – den lille sø nord for byggeriet og friskolen mod øst. Byggeriet kommer til at Indeholde lægehuse, træningsfaciliteter, café og venteområde og akut- og korttidsafsnit.

Byggeriet forventes at stå klart i efteråret 2022, og markerer dermed slutningen på en proces, der startede i december 2019, hvor Odder Kommune sendte opgaven med at bygge det nye sundhedshus i VitaPark i prækvalifikation.