Børn og nordisk kunst i Odder

Børn og nordisk kunst i Odder

14. november 2019

Zacharias Heinesens udstilling er med til at fejre Foreningen Norden i Odder, som har75 års jubilæum, og malerierne er blevet til på workshops under vedledning af Odderkunstneren Ole Grøn med temaet ”Lokale nordiske landskaber”.

Altsammen inspireret af den færøske malers teknik og opfattelse af lys, landskaber m.m. Lærere fra de begge skoler havde forinden givet børnene et oplæg om nordisk kunst og assisterede også i løbet af de to dage, som børnene tilbragte i KunstVærket med pensler, maling og lærreder (30 x 40 cm). Nogle af børnenes malerier kan købes via individuelle aftaler med børnene og deres forældre.

Malerier fra Saksild skole

Børnene mødte velforberedte op i KunstVærket medbringende fotografier af landskabet fra deres hjemegn med motiver som SKOV, MARK OG STRAND OG BEBYGGELSE.

Børnene fortolkede og omsatte deres fotografi til et maleri efter at være blevet indviet i den færøske malers univers og malestil fra de skønne øer i Atlanten.

I Odder Kunst er vi glade for skoleelevernes udstilling, fordi det er vigtigt at fremme interessen for kunst, det er en vigtig dannelsesproces, for i fremtiden skal vi først og fremmest leve at være kreative, siger formanden for kunstforeningen, Jørgen Søes Hejlsvig, der håber at mange af børnene fremover vil lokke deres forældre med på maleriudstilling i KunstVærket, Vitavej 60 i VitaPark.

Malerier fra hundslund og saksild skoler

Odder Kunst har netop etableret er udvalg, der skal beskæftige sig med Børn, Unge og Kunst, to lærere fra skolerne i Odder Kommune er med i udvalget. Børnenes malerier hænger nu i Odder Kunsts udstillingslokale II, også kaldet Smedeværket, og der bliver de hængende indtil Heinesen-udstillingen slutter søndage 24. november. Børnenes malerier kan ligesom den professionelle udstilling ses på fredage, lørdage og søndage mellem kl. 14 og 17. Gratis adgang.