Bæredygtighed i den grønne baghave

”Ude i baghaven er der fred og ro, højt til himlen og plads til jord under neglene og andre sysler. Baghaven føles som dejligt langt fra hamsterhjulet men stadig tæt nok på til, at du ikke bliver helt hægtet af.” - Hvordan påvirker denne metafor vores måde at planlægge byen på?

Odder kommune har en strategisk målsætning om at være en grøn og klimavenlig kommune, samtidig med at den ønsker at tiltrække nye borgere, investeringer og virksomheder. Men hvad vil det egentligt sige at tænke, handle og leve grønt – og hvordan kan arkitektur medvirke til at opfylde målsætningen?

Vi vil gerne invitere dig/jer til at udforske og udfolde dette i en samtalesalon* og på den måde at medvirke til, at finde synergier mellem de to udfordringer til brug i det fremtidige arbejde.

Invitation
En samtalesalon er et fagligt sammenskudsgilde med samtaler, der overrasker og flytter os, og som kan skabe nye forretningsmuligheder på tværs - for ildsjæle, byudviklere, forskere, erhvervsfolk og arkitekter. Vi stiller spørgsmålene, I fører samtalen.

Temaerne for aftenen er ”Baghaven” og Bæredygtighed. Du vil støde på samtaleemner som: Hvad er grøn bosætning? Hvad betyder bæredygtighed? Hvordan gentænker vi sammenhængen mellem boliger og produktion?

Det kræver ingen forberedelse eller forkundskaber at deltage. Du skal bare have lyst til at møde nye mennesker og til at samtale med dem ud fra din faglighed, holdninger og ideer, så sørger vi for, at du finder nogen at snakke med.


Illustrationen viser et inspirerende udgangspunkt for evt. udformning af bebyggelse til grøn bosætning: En gruppe boliger i tegnestuen EFFEKTs vindende forslag til Helsinge Haveby. © EFFEKT, 2017.

Program:

  • 17.00 – Ankomst og snak
  • 17.15 – Velkomst og introduktion til samtalesalonen
  • 19.30 – Opsamling og networking
  • 20.00 – Tak for i aften

Vi serverer lidt let til ganen.
Deltagelse er gratis.

Bindende tilmelding efter først til mølle princippet til Signe på smd@thearchitectureproject.dk, senest d. 19/10-17