Biodiversitet bliver til kunst på Centralhotellet

11. oktober 2021

I efterårsferien åbner Centralhotellet dørene for en udstilling om biodiversitet i byen. Du vil finde information om mange af de igangværende projekter i Odder samt få inspiration til hvordan du forvilder din egen have, grundejerforening eller virksomhed.

Den lokale kunstner Lene Vidding vil udstille sit smukke kunstværk Herbarium over Kysing, som viser nogle af de vilde planter som findes i Kysing.

Odder Kommune bidrager med inspirationshæfter til ’den vilde have’ , ’sådan bygger du et kvashegn’ , ’skal din virksomhed være med’ samt en lille pose blomsterfrø til de, der har mod på at lave en blomsterstribe i haven eller på fællesarealet. Tag gerne nogle vilde frø med fra dit nærområde og byt dem til nogle andre. Skriv navnet på planten og hvor frøene er høstet.

Desuden vil det være muligt at plante et agern for klimaet og biodiversiteten. Udover at binde CO2, så tiltrækker egetræer en lang række smådyr, insekter og svampe.

Der vil også være muligt at deltage aktivt i kommunernes dyst om at blive den vildeste. Konkurrencen begrænser sig nemlig ikke til kommunale tiltag, men er også et forsøg på at danne et overblik over tiltagene i kommunerne. Derfor kan du, via app’en ’BorgerTip’ eller via hjemmesiden www.odder.dk/biodiversitet under fanen ’hvad kan jeg selv gøre’ indtaste jeres eget vilde tiltag. Så tager du aktiv del i konkurrencen.