BørneMobilen triller ud til eleverne i Odder Kommune

Drillerier? Sexmobning på nettet?

Nu kommer BørneTelefonen på hjul ”BørneMobilen” til Odder Kommune for at gøre børnene opmærksomme på, at de altid har en linje til én, der lytter.

Alt for mange børn i Danmark står alene med deres problemer. BørneTelefonen hos Børns Vilkår har hvert år mere end 41.000 samtaler med børn og unge, der får hjælp til alt fra kæresteproblemer og ensomhed til overgreb. Nu er BørneTelefonen kommet på hjul i form af BørneMobilen for at møde børnene dér, hvor de er.

I ugerne 40 og 41 triller BørneMobilen ud til børnene på alle 7 folkeskoler i Odder Kommune.

BørneMobilen ankommer til Kvickly, Nørregade 6, 8300 Odder, onsdag den 4. oktober 2017 mellem kl. 13 og 16.

Her kan forældre og andre nysgerrige få et indblik i, hvad børn i Danmark ringer om til BørneTelefonen. Derefter besøger BørneMobilen elever i 4.-8. klasse for at udbrede kendskabet til BørneTelefonen.

På skolerne bliver børnene gennem forskellige aktiviteter og øvelser oplyst om deres rettigheder og muligheder for at søge hjælp, når livet er svært.

Anne Bonefeld, der er formand for børn, unge og kulturudvalget i Odder Kommune, ser frem til, at BørneMobilen kommer til Odder Kommune:
”Vi er rigtigt glade for, at BørneMobilen kommer til Odder Kommune, så vi kan sætte fokus på trivsel blandt unge. Trivsel er en forudsætning for læring, så derfor er det vigtigt, at vi hele tiden arbejder for, at de unge har det godt i skolerne – og at de kan få hjælp, hvis de har brug for nogle at tale med. I den sammenhæng er BørneTelefonen et godt supplement til det arbejde, vi i forvejen gør for at sikre de unges trivsel.”

Børns Vilkår og TrygFonden har siden 2008 samarbejdet om at hjælpe stadig flere børn i Danmark via BørneTelefonen - BørneMobilen er en videreudvikling af dette samarbejde.

”Med BørneMobilen vil vi komme i kontakt med børn, som normalt ikke bruger BørneTelefonen. Det giver os mulighed for at hjælpe flere, samtidig med at det kan give os endnu større viden om, hvad der rører sig i børnenes liv. Når vi ved det, kan vi blive endnu bedre til at tale børnenes sag,” siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

”Børnene har hele tiden haft en linje til én, der lytter. Nu kommer BørneTelefonen ud til børnene, så de kan sætte ansigt på rådgivningen og få et indblik i, hvad andre børn ringer ind om. Det kan styrke dem i at tale højt om små og store ting, der fylder i hverdagen,” siger direktør i TrygFonden, Gurli Martinussen.


BørneMobilen kommer her:

Uge 40
4. oktober: Vestermarkskolen
5. oktober:  Hou Skole og Hundslund Skole
6. oktober: Gylling Skole & Børnehus og Saksild Skole & Børnehus

Uge 41
9. oktober: Skovbakkeskolen
10. oktober: Skovbakkeskolen
11. oktober: Parkvejens Skole
12. oktober: Parkvejens Skole