kommune byvåben

Budgettet er vedtaget

10. oktober 2018

Venstre, Socialdemokratiet, Radikale og SF stemte for budgetaftalen med 14 stemmer, mens Dansk Folkeparti, Konservative og Enhedslisten stemte imod med fem stemmer. 

Til budgetforslaget var der kommet ændringsforslag fra Dansk Folkeparti og Konservative og et ændringsforslag forslag fra Enhedslisten og SF. Forslaget fra Dansk Folkepari og Konservative blev nedstemt af resten af byrådet. Forslaget fra Enhedslisten og SF blev også nedstemt med 16 stemmer mod tre.  

Alle politikernes indlæg om budgettet kan ses på Odder TV. 

Logo for Odder NetTV

Læs om budgettet i referatet og dagsordenen fra byrådsmødet. Du kan også læse mere om budgettet her

Uddrag af politikernes indlæg:

Lone Riis (V)
- Med budgetaften siger Venstre ja til økonomisk bæredygtighed og en nødvendig og stram styring af den kommunale økonomi. Vi skaber et budget som hænger sammen. Vi skal  passe på pengene, men samtidig skabe udvikling.

Lone Jakobi Sørensen (A)
- Vi sagde, at vi ville den vigtige og fortsatte udvikling af Odder Kommune til gavn for os, der bor her, og det mener vi også, at vi får med dette budgetforlig. Finansieringen er ansvarlig.

Niels Rosenberg (C)
- Forskellen på det budget vi fremlægger, og det budget som Socialdemokratiet, Radikale og Venstre har fremlagt  er, at vi ikke vil låne. Prøv at læs vores budgetforslag, hvor vi kun har 20 mio kr. til at investere for. Vi har det samme med som jer af de store rammer, vi har bare prioriteret noget til 2020.

Ditte Marie Thejsen (Ø)
- Der er langt hen ad vejen meget godt i forslaget til budgettet for Odder Kommune set med vores briller. Vigtigst af alt er, at vi ikke vil stemme for, at vi forsat kræver en systematisk 1 pct. besparelse af de kommunale områder. Vi mener, at det er ansvarsfralæggelse, at det er uambitiøst, og at der ganske enkelt ikke bliver ved med at være råd til det.

John Rosenhøj (O)
- Der, hvor vi adskiller os fra Venstre og Socialdemokraternes budget, er, at vi ikke vil låne. Vi er i en højkonjunktur, vi har aldrig haft så lav ledighed, og så vil I låne til drift. Det er en skidt kurs. Vi har lavet et budget, der er ”need-to-have” – det I laver er ”nice-to-have”.

Kresten Bjerre (B)
- Alt i alt er vi glade og tilfredse med budgetaftalen for 2019, og vi har haft et godt samarbejde med Socialdemokratiet og Venstre, selv om vi gerne havde set, at der var flere partier bag aftalen.

Marianne Hundebøll (F)
- Der er rigtigt meget i budgettet som også er SF politik, så jeg stemmer for. Jeg er ikke fan af hverdagseffektiviseringerne, og det er en stor kamel, jeg må sluge, da det er en del af dette budget. Jeg vil tage kampen op næste år, da jeg mener, at smertegrænsen er nået.