Boulstrup Forsamlingshus

Byråd flytter i forsamlingshus

29. marts 2019

Når der næste gang er byrådsmøde i Odder Kommune, bliver det ikke holdt i de velkendte rammer i byrådssalen på Rådhuset. Byrådet har besluttet som et forsøg at udskifte byrådssalen med forsamlingshuset i landsbyen Boulstrup. Formålet er at skabe mere interesse for lokalpolitik og komme tættere på oplandsbyerne og borgerne, der bor uden for Odder By. 


-    Vi vil gerne eksperimentere med forskellige måder at styrke nærdemokratiet og borgerinddragelse på, og det er det, vi forsøger ved at flytte byrådsmødet ud i et forsamlingshus, siger borgmester Uffe Jensen (V). 


Byrådsmødet bliver holdt mandag den 8. april i Boulstrup Forsamlingshus kl. 17.00. Inden byrådsmødet er der byrådets spørgetid kl. 16.45 - kl. 17.00, da der er indkommet spørgsmål til byrådet. Læs spørgsmålene her. 

 


Boulstrup Lokalråd står for en byvandring for byrådsmedlemmer og alle andre, der har lyst til at gå med. Det er kl. 15.30 til 16.30. Byrådsmødet begynder kl. 17 og bliver gennemført som et almindeligt byrådsmøde med dagsorden.   

 

-    Det har været vigtigt for os i byrådet, at det er et ganske almindelig byrådsmøde, så der er ikke ændret i dagsordenen i forhold til de punkter, vi skal tage stilling til. Det er et byrådsmøde som sædvanlig, men i helt andre rammer, siger borgmester Uffe Jensen, der tilføjer, at alle er velkomne til at møde op til byrådsmødet og lytte med.  

 

Dialog med lokalråd

Efter byrådsmødet er der dialogmøde mellem Boulstrup Lokalråd og byrådspolitikerne. Alle er velkomne til at blive og lytte med til dialogmødet også, der forventes at begyndte kl. 19.30, men det afhænger af hvor længe byrådsmødet varer. 

 

Når det lige er i Boulstrup, byrådsmødet skal holdes, hænger det sammen med, at lokalrådets formand, Jens Møller Kristensen, var hurtig til at byde ind, da borgmester

 

Uffe Jensen luftede ideen med at holde et byrådsmødet i en oplandsby. Det skete i forbinde med det årlige dialogmøde mellem politikere, kommune og lokalråd.  
-    Vi tænkte, at det kunne være sjovt at prøve. Jeg vil gerne være med til at skabe lidt mere interesse for lokalpolitik og lokalrådenes arbejde, og hvis dette kan virke, så er jeg glad. Nogle gange taler byrådspolitikerne om, at der er langt til Christiansborg, men herude i landsbyerne kan vi også føle, at vores byrådspolitikere er langt væk, så vi er glade for, at de kommer og hilser på os, siger formanden for lokalrådet, Jens Møller Kristensen. 

 

Flytter også borgmesterkontoret

Byrådsmødet i Boulstrup er et forsøg, og det er ikke umiddelbart planer om, at det skal gentages. 
-    Vi prøver det af, og ser hvordan det går, og så kan det være, at vi finder på noget helt andet næste gang, vi vil afprøve nye former for demokratiinddragelse. Det kan også være, at vi gentager det igen, hvis det er en succes. Nu må vi se, siger Uffe Jensen. 

 

I forbindelse med byrådsmødet flytter borgmesteren og kommunaldirektør Henning Haahr deres kontor til køkkenet i Boulstrup Forsamlingshus mandag den 8. april og tirsdag den 9. april kl. 8. Man kan bare møde op, eller man kan lave en aftale på forhånd. 

-    Alle er velkomne til at komme forbi og få en kop kaffe og tale med os. Vi regner også med at besøge nogle af de lokale virksomheder i byen i løbet af de to dage, og har man lyst til at få besøg af os, så skal man bare sige til, siger Uffe Jensen, som kan kontaktes på e-mail: uffe.jensen@odder.dk eller tlf. 2672 0556.

 

Se byrådsmødet på nettet
Byrådsmødet vil blive sendt live på Odder.dk, hvor det også efterfølgende bliver arkiveret.

 

Program for mandag den 8. april 
Kl. 15.30-16.30 Byvandring i Boulstrup v. Jens Møller og Kjeld Rohde. Mødested ved forsamlingshuset. 
Kl. 16.45-17.00: Byrådets spørgetid, hvor de indkomne spørgsmål besvares.
Kl. 17.00 Byrådsmødet i Boulstrup Forsamlingshus begynder. 
Efter byrådsmødet: Dialogmøde mellem byråd og Boulstrup Lokalråd

 

Mødet holdes i:
Boulstrup Forsamlingshus 
Vestergårdsvej 48
8300 Odder.