Byråd ønsker røgfri fremtid

Odder Kommune går med i partnerskab med Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden om ”Røgfri Fremtid”. Det besluttede byrådet i Odder Kommune mandag eftermiddag.  

Røgfri Fremtid er et initiativ, hvor organisationer, politikere og borgere står sammen om at skabe en røgfri fremtid for kommende generationer.

Læs mere om Røgfri Fremtid

Se byrådsmødet på Odder TV.

Logo for Odder NetTV

- Vi har indført røgfri arbejdstid i kommunen fra august 2016, og derfor er det naturligt, at vi også ser på, at børn og unge skal undgå røg. Ikke via forbud men med oplysning og tal, sagde Anne Bonefeld (V).

- Det er vigtigt med en indsats i forhold til de unge, for der er en stigning i antallet af unge, der ryger. Vi skal ikke arbejde for et forbud men for en norm, hvor vi alle har ret til et røgfrit liv, sagde Helle Møller (F) 

- Det er ikke signalpolitik. Det er meningen, at vi også skal gøre noget ved det, sagde Elvin Hansen (A), der understregede, at det er vigtigt, at der følges op på tiltaget. 

- Der er noget signalpolitik i det, og derfor vil jeg bare pointere, at vi ikke kan lave det via retshåndhævelse, men via dialog, sagde John Rosenhøj (O).

Røgfri arbejdsplads
Odder Kommune blev i august 2016 røgfri som arbejdsplads efter en beslutning fra HovedUdvalget.  

Visionen for Røgfri Fremtid er et røgfrit Danmark, hvor ingen ryger eller bliver udsat for tobaksrøg.

Røgfri Fremtids mål er, at ingen børn og unge under 18 år og færre end 5% af den voksne befolkning ryger i 2030.

Som partner i Røgfri Fremtid støtter man hovedbudskaberne:

  • Børn og unge har ret til vokse op uden røg, og sammen tager vi ansvar for, at det bliver muligt.
  • Sammen vil vi skabe en røgfri fremtid, hvor flere børn og unge får bedre muligheder for at skabe sig et sundt og godt liv.
  • Sammen vil vi sikre, at færre ryger, så færre bliver syge af tobaksrøg.