Cykel foran skilt

Cykelrute bliver permanent

22. marts 2019

Kulturringen blev skabt i forbindelse med Aarhus som kulturhovedstad i 2017 og er i 2018 videreudviklet med endnu en skiltet etape, så cykelruten nu går gennem otte østjyske kommuner.

Det særlige ved Kulturringen er, at cykelruten går forbi både natur og kulturseværdigheder og også tager højde for overnatningsmuligheder og spisesteder. De nye skilte, der markerer ruten, viser med tekst og blomst vej til kultur- og naturoplevelser på cykel. Populært sagt er det en cykel-pendant til bilernes Margueritrute.  

- Vi håber, at cykelruten kan være til gavn for både turister og lokale. Der er mange gode steder, man kan cykle i Odder Kommune, og med ruten får man inspiration til at komme på spændende oplevelser både i ens egen kommune og i de andre østjyske kommuner, siger formanden for Odder Kommunes Børne-, Uddannelse- og Kulturudvalg, Lone Jakobi (A). 

Cykelevent den 1. juni 
Hun glæder sig til, at der til sommer bliver arrangeret en række events med fokus på at få gode oplevelser med cyklen.  -    Vi har så mange fine steder i Odder Kommune, som det er oplagt at besøge på cykel. Det er alt fra spisesteder, til havneområder, landsbyer, kultur og fællesskab, siger hun. 

Der er planlagt en cykelevent i Odder Kommune den 1, juni, hvor der er lagt op til spændende oplevelser for alle. 

Ruten går gennem Odder Kommune
Den samlede cykelrute udgøres af 22 mindre etaper og flere af etaperne går igennem Odder Kommune. Det er bl.a. rute 2, der går fra Moesgaard Museum over Norsminde havn og forbi Saksild og ind til Odder by forbi Økologiens Have. Fra Odder fører rute 3 til Gylling henover Hou. Fra Gylling fortsætter rute 4 til Torrild med en afstikker til Alrø.  

- Det er bare med at komme op på cyklen og få en masse gode oplevelser. Når man cykler, går det ikke så stærkt, og det gør, at man kan finde store oplevelser i de små ting undervejs, siger Lone Jakobi. 

Ruten er fremtidssikret
Den officielle godkendelse af cykelruten glæder også Steen Thomasen, der er formand for Kulturring Østjylland.  

- Østjylland rummer storslåede natur- og kulturoplevelser, og siden 2017 har man kunnet nyde dem som perler på en snor på kortere eller længere cykelture. Ruten er nu fremtidssikret med den permanente godkendelse, og det er en stor anerkendelse af det arbejde, som otte østjyske kommuner har lagt i opgaven. Jeg er glad og stolt over, at vi i samarbejde har skabt en anderledes turistattraktion på fundamentet af det, vi hver især har i kommunerne, siger Steen Thomasen.  

En oplevelsesrig cykelrute 
Kulturringens 540 km byder på alt fra hav og herregårde til gourmet og Gudenaa via asfaltveje gennem de otte kommuner: Favrskov, Hedensted, Norddjurs, Odder, Samsø, Skanderborg, Syddjurs og Aarhus.   

Ruten er tilrettelagt, så alle kan få glæde af den og med en bred variation undervejs. Ruten rammer topattraktioner som slotte og museer og store naturoplevelser. Kulturringens forløb er beskrevet i 22 deletaper og kan nås via tog, færger, bus og bil. Trænede cyklister kan køre hele ruten på to-tre dage, men de fleste kan nå den på en uges tid med gode spise-, hvile- og sovepauser, eller man kan blot tage en enkelt deletape på en dag.

Læs mere om cykelruten på kulturringen.dk. Her kan du også se, hvor du kan finde oplysninger, digitale guides og en guidebog, der beskriver rutens mange seværdigheder, spisesteder og overnatningsmuligheder.