Demensuger i Odder

I perioden den 7.-24. marts er der demensuger for 3. gang i Odder Kommune. Der er arrangementer både for dem, der har demens tæt inde på livet og for dem, der bare ønsker at få mere viden om demens. Der er arrangementer, der har fokus på hele demensforløbet, uanset om det er demens i tidlig fase, eller man har haft demens i mange år.

Demensugerne er et tiltag, der skal bidrage til en forståelse af, hvad demens er. Det er vigtigt, at der i lokalsamfundet bliver oplyst om demens. F.eks skal der være plads til, at man er lidt længere om at betale, ikke kan finde sin pung mm når man er ude at handle.

Arrangementet ”Demens set indefra” vil være et godt sted at få denne viden, da det her blandt andet er personer med demens, der fortæller om, hvad de har brug for, at andre skal vide om demens

Besøg en plejebolig
I forbindelse med demensugerne er der mulighed for, at borgere, der ikke har tilknytning til en plejebolig, kan få et lille indblik i, hvad det vil sige at bo i plejebolig. Det sker, når der holdes ”åben plejebolig” på de tre plejecentre i Odder kommune i forbindelse med et fællesarrangement.

Festligt socialt arrangement
Når man har en demenssygdom, så kan det for nogle blive lidt mere udfordrende at komme ud i fællesskaber. Derfor får man i demensugerne mulighed for at komme til en festlig aften på Odder Parkhotel for personer med demens og deres familie. Hvis der er behov for at blive kørt til og fra arrangementet, så tilbyder ”De frivilliges demensteam” transport.

Foredrag om Alzheimer
Biblioteket afholder arrangementet ”Lidt af far”, hvor Frederik Lindhart fortæller om, at være søn til en person med Alzheimer demens. Foredraget handler om, hvad Alzheimer gør ved mennesker både dem, der har demens, og dem, der står ved siden af.

- Vi håber på, at rigtig mange borgere i Odder vil hilse arrangementerne velkommen og deltage. I Odder Kommune arbejder vi for at være en demensvenlig kommune, hvor man aldrig er alene med demens, siger demenskoordinator i Odder Kommune Susan Kaagh.

Ugerne arrangeres i et stærkt samarbejde mellem Ældresagen, Alzheimerforeningen, Skovbakkehjemmet, Odder bibliotek og Sundheds og Omsorg

Se programmet her.

Herunder ses træningsholdet for personer med demens. Det er blandt andet deres beskrivelse af det at have en demenssygdom som danner rammen for arrangementet ”Demens set indefra” den 12.marts. 

Odder arbejder for at være en demensvenlig kommune, hvor du aldrig er alene med demens.