Foredrag med Dorthe Birkmose

Dorthe Birkmose på besøg i Kulturkøkkenet

24. juni 2021

Efter flere aflysninger på grund af corona lykkedes det endelig Sundhed & Omsorg i Odder Kommune at afholde et spændende og vedkommende foredrag med psykolog Dorthe Birkmose. I alt deltog 100 medarbejdere og ledere i foredraget, der blev afholdt i Kulturkøkkenet d. 22. juni.

Dorthe Birkmose siger ”Hvis vi vil undgå forråelse, kræver det en fælles erkendelse af, at forråelse er en risiko i det professionelle arbejde. Afmagtsfølelse er en del af arbejdet, og derfor er der en risiko for, at medarbejdere og faglige ledere bruger forråelse som overlevelsesstrategi for at undgå at mærke omsorgstrætheden, den moralske stress og andre afmagtsfølelser. Derfor skal vi turde tale om problemerne og ikke kun udfordringerne, om besparelser og ikke kun effektiviseringer, om begrænsninger og ikke kun mulighederne samt om forråelsen og ikke kun solstrålehistorierne”.

Stof til eftertanke

”Det var en stor oplevelse at møde og høre Dorthe Birkmose. Foredraget var utrolig vedkommende, klogt og lærerigt og gav masser af stof til eftertanke. Især blev alle meget optaget af hvordan vi forebygge at nå der til at en forrået kultur opstår, men også hvordan vi opdager faresignalerne hvis noget sådan skulle være på vej,” siger Anne Stenbæk, sundheds- og omsorgschef i Odder Kommune.

Foredraget er et af flere nye tiltag i Sundhed & Omsorg, hvor der i gennem længere tid har været arbejdet på at styrke den faglige ledelse, fortæller Anne Stenbæk.

”Tiltag der gerne skulle komme til udtryk i form af kompetente medarbejdere der trives godt, når de er på arbejde. Samtidig håber jeg blandt andet at vores beboere og pårørende på kommunens plejehjem oplever at man har mulighed for at leve et meningsfuldt liv med livsglæde, aktivitet og tryghed,” siger hun.