Haveaffald læses af på genbrugsplads

Første dag med åbne genbrugspladser

01. april 2020

Ventetiden sneg sig op på 25 minutter ved genbrugspladsen i Galten-Skovby midt på dagen. Bortset fra det, melder Renosyd om en god åbningsdag ved de fem genbrugspladser i Skanderborg og Odder Kommuner. Men husk at holde afstand lyder anbefalingerne.

De første biler holdt klar uden for portene, da klokken slog syv, og genbrugspladserne i Ry, Odder, Galten-Skovby, Skanderborg og Hørning igen åbnede for privatkunder efter tre ugers coronalukning. I alt lagde cirka 2200 vejen forbi.

Meldingen fra Renosyd er, at dagen forløb godt. Der var kort kø ved et par pladser fra morgenstunden og lidt længere kø ved middagstid i Galten-Skovby. Ellers var genbrugspladserne jævnt besøgt.

”Noget tyder på, at mange borgere i Ry, Hørning og Galten-Skovby ikke var opmærksomme på, at vi allerede åbner kl. 7. I hvert fald oplevede vi rykind ved middagstid, der er den normale åbningstid”, oplyser Annemette Fuglsang, direktør i Renosyd.

Hun ser tilbage på dagen med stolthed over sine medarbejderes indsats og glæder sig over, at dagen forløb så godt. Dagens antal besøgende, 2200 var lige så højt som på en af årets travleste dage sidste år, så det var godt, at åbningstiderne var udvidet på alle pladser fra kl. 7 til 18.

”Vi havde glædet os til at kunne byde vores privatkunder velkommen. Derfor var det en fornøjelse at opleve, at alle de, der lagde vejen forbi den lokale genbrugsplads, havde medbragt den tålmodighed, vi opfordrede til. Der var god stemning på alle fem pladser og kunderne var glade for at kunne komme til containerne igen”, fortæller direktør i Renosyd, Annemette Fuglsang.

”Jeg vil dog igen opfordre til, at kunderne venter et par dage med at komme med fulde bagagerum og trailere. Og når de kommer, at de tænker over at komme i morgen- og formiddagstimerne før kl. 11”, siger direktøren.

Tjek ventetiden hjemmefra

For at gøre det nemt at holde god afstand, har Renosyd udvidet åbningstiderne, så man kan komme af med dyngerne, der har hobet sig op derhjemme, fra kl. 7-18 hver dag på alle fem pladser i den kommende tid.

Man kan med fordel tjekke den aktuelle ventetid på Renosyds hjemmeside, inden man kører hjemmefra: 

”Vi sørger for, at der ikke kommer for mange kunder ind på pladsen ad gangen, men vi vil også gøre det nemt at planlægge sit besøg. Derfor opdaterer vi løbende, hvor lang ventetiden er på de fem pladser”, lyder det fra direktøren.

Husk afstanden og vent lidt med genbrugsguld

Planlægger du at køre på genbrugspladsen i dag, lyder Annemette Fuglsangs appel:

”Afstand, afstand, afstand. Vi oplevede stor tålmodighed blandt kunderne, alligevel var der også en del, der for en stund glemte, at vi stadig skal holde afstand til hinanden for at bremse smittespredningen af corona. Den bevidsthed håber jeg, at vores kunder tager med sig de kommende dage, så de ikke lige kommer til at prikke en medarbejder på skulderen eller stå for tæt på de andre kunder på pladsen”.

Selvom genbrugspladserne igen har åbne porte, gælder det endnu ikke containere med ting til genbrug.

”Vi er desværre nødt til at bede kunderne om at vente lidt med at komme med det støvede bobspil og tøjet, som børnene er vokset ud af. Vi kan ikke tage imod genbrugsguld i øjeblikket, fordi Værdicentralen og de foreninger, der normalt henter de gode sager og giver dem nyt liv, stadig er lukket ned”, forklarer Renosyds direktør.

Hun understreger, at hun ville ønske, at genbrugspladserne kunne opbevare genbrugsguldet, indtil samarbejdspartnerne igen kan afhente det. Men det er desværre ikke muligt:

”Borgere i Skanderborg og Odder Kommuner er så gode til at aflevere ting til genbrug, at det løber op i 1,7 ton om dagen. Det kan vi ikke håndtere i øjeblikket. Derfor håber jeg, at vores kunder har mulighed for at opbevare det derhjemme lidt endnu. Forhåbentlig kan vi snart åbne for vores sædvanlige genbrugsservice igen”, siger Annemette Fuglsang.

Retningslinjer for at mindske smittespredning på genbrugspladserne

  • Pak din bil/trailer, så affaldet er hurtigt at læsse af.
  • Lad ting til genbrug blive hjemme nogle uger endnu – vi kan desværre ikke håndtere det i øjeblikket.
  • Medbring selv handsker, kost og skovl – af smittehensyn kan vi ikke tilbyde dig at låne pladsens redskaber i denne tid.
  • Kom kun det antal personer, der er nødvendigt. Lad børnene blive hjemme.
  • Vis hensyn og hold god afstand på pladsen.
  • Tak for din tålmodighed

Følg med på renosyd.dk, sociale medier og i app’en, hvor Renosyd vil oplyse åbningstider, om der er kø på genbrugspladserne, og beskrive retningslinjer i forhold til smittefare for borgere og medarbejdere på vores genbrugspladser.