Thomas Andersson udformer skulptur

Festlig indvielse af ny skulptur

17. juni 2019

Der var klapsalver og taler, da skulpturen Mellemrejse blev indviet fredag den 14. juni. 80-100 var mødt op for at se den nye skulptur, der er placeret på Banegårdspladsen.

Skulpturen er bestilt af Odder Kommunes Kunstudvalg, der i samarbejde med Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalget har peget på kunstneren Thomas Andersson til at udarbejde værket.

I alt er der afsat 120.000 kr. til skulpturen, og tre kunstnere har været inviteret til at byde på opgaven. Valget er faldet på Thomas Anderssons skulptur, der hedder "Mellemrejse" og består af de to skulpturer; Huskestenen og Glemmestenen.

Formanden for Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalget, Lone Jakobi (A), afslørede skulpturen, og der var taler fra formanden for Kunstudvalget, Jon Bahl, formanden for Odder Kunst, Jørgen Hejlsvig, samt kunsteneren bag skulpturen Thomas Andersson.

- Det har i længere tid været et ønske fra Kunstudvalget, at vi får en ny skulptur i Odder, og jeg er glad for, at det nu sker. Skulpturen fortæller en vigtig historie om at rejse, som alle borgere kan relatere sig til. Jeg tror, skulpturen bliver en god påmindelse om, hvad vi kommer fra, og hvor vi er på vej hen, siger Lone Jakobi.