Facade FGU

FGU på Rønhøjvej bygger ud

01. juni 2021

Forleden blev første spadestik til tilbygning, der skal skaffe plads til 90 elever mod de 65, der er plads til i dag.

Det er FGU Sydøstjylland, der betaler for byggeriet – ca. 6,5 mio. kr. Det skal står færdigt til september.

Første spadestik til FGU-tilbygningBorgmester Uffe Jensen tog første spadestik til den nye bygning sammen med direktør Gitte Blaabjerg og Palle Langkjælr der næstformand for bestyrelsen i FGU og afdelingsformand for Dansk Metal 

Fakta om FGU

FGU, forberedende grunduddannelse, er et skoletilbud for unge på 16-25 år, der ikke er klar til at tage en ungdomsuddannelse, ikke har fuldtidsarbejde eller ikke er afklaret i forhold til, hvad de vil.

FGU'en erstatter de forberedende grunduddannelsestilbud til unge, der tidligere fandtes på VUC, produktionsskolerne, erhvervsgrunduddannelsen og den kombinerede ungdomsuddannelse.

Horsens Kommune har sammen med Hedensted, Skanderborg, Odder og Samsø kommuner etableret FGU Sydøstjylland, som foreløbig har hovedafdeling på Strandpromenaden i Horsens.

De nye og ombyggede lokaler omfatter værkstedsfaciliteter til Byg & Bolig, Kommunikation & Medier, Sundhed & Omsorg - samt almene fag som dansk, matematik og en række arbejdsmarkedsfag - alle obligatoriske i den toårige uddannelse. Byggeprojektet forventes færdigt i løbet af august eller september dette år.